skład / składniki
metoda gotowania
najpierw obieramy i kroimy marchewki, najczęściej kroję je w plasterki, więc jest ładniej. Podgrzej olej roślinny (połowę) i lekko smaż marchewki przez około 5 minut, ciągle mieszając.
do marchewki dodajemy cukinię obraną i pokrojoną w drobną kostkę. Jeśli cukinia jest stara, usuwam również nasiona. Włóż posiekaną paprykę. Wymieszaj wszystko i smaż przez 7 minut .
w międzyczasie oparzamy pomidory wrzącą wodą, obieramy je i kroimy w kostkę, dodajemy do reszty warzyw. Smażyć przez kolejne 5 minut.
pod koniec smażenia doprawiamy kawior solą, pieprzem i mielonym czosnkiem.
teraz na osobnej patelni smażyć drobno posiekaną cebulę na złoty kolor na drugiej połowie oleju.
umyj grzyby, oczyść i drobno posiekaj. Dodaj do cebuli i smaż wszystko, aż grzyby będą gotowe.
teraz wymieszaj grzyby z duszonymi warzywami, przykryj pokrywką i gotuj wszystko razem przez około 10 minut. W razie potrzeby można dodać wodę.
gotowy kawior układamy na gorąco w wysterylizowanych słoikach. Zamknij, schłodź pokrywką.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Borowiki świeże - 34 kcal/100g
- Białe smażone - 162 kcal/100g
- Białe marynowane - 24 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g