skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty według listy.
Krok 2:
Dobrze umyj golonkę, zeskrob. Złożyć na patelnię, dodać łodygi zieleni, górne łuski cebuli lub odciąć kawałek cebuli, zalać wodą i gotować 3 godziny na wolnym ogniu pod przykryciem. Pół godziny przed gotowością posolić.
Krok 3:
Schłodź golonkę w bulionie, aż będzie ciepła.
Krok 4:
Na oleju słonecznikowym smażyć grubo posiekaną cebulę, aż stanie się przezroczysta. dodaj trochę soli, pieprzu, w razie potrzeby dodaj pikantne zioła.
Krok 5:
Wytnij golonkę z jednej strony do kości, wyjmij całą rurkę. Rozłóż kierownicę.
Krok 6:
Połóż smażoną cebulę na mięsie.
Krok 7:
Ostrożnie owinąć nadziewaną golonkę folią spożywczą, składając rolkę. Włóż do lodówki pod ucisk, aż całkowicie ostygnie, najlepiej na noc.
Krok 8:
Podawaj bułkę z gotowanej golonki wieprzowej jako zimną przekąskę z pikantnymi sosami i ziołami.
Rolada z gotowanej golonki wieprzowej jest pyszna!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Golonka wieprzowa - 294 kcal/100g