Sałatka z marchewką, ziemniakami, łodygą selera i orzechami nerkowca
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Obieramy ziemniaki, myjemy, kroimy w drobną kostkę, mniej więcej jak zupę. Ugotowane ziemniaki gotujemy do miękkości(nie gotować !).
2. Obierz marchewki, umyj, zetrzyj na grubej tarce. Drobno posiekaj seler i zieloną cebulę.
3. Włóż jogurt do miski, wlej curry i sól, wymieszaj.
4. Łączymy ziemniaki, marchewkę, cebulę i seler w misce (zostawiamy trochę cebuli i selera do dekoracji), doprawiamy gotowanym sosem.
5. Posyp zarezerwowanymi ziołami i orzechami nerkowca na wierzchu.
jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny "Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt 3,5% tłuszczu - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Nerkowce - 561 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Łodyga selera - 12 kcal/100g