skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Umyj cukinię, obierz. Pokrój w pierścienie o grubości 1-1, 5 cm, Wytnij rdzeń z nasionami.
Krok 3:
Kiełbasę kroimy w drobną kostkę.
Krok 4:
Umyj pomidory, Wytnij łodygę i pokrój w pierścienie o grubości 0,5 cm.
Krok 5:
Na talerzu ubij 2 jajka trzepaczką, dodając sól i czarny pieprz. Wlej mąkę do innego talerza. Ma to na celu obtoczenie w nich cukinii.
Krok 6:
Przygotowanie nadzienia. Na innym talerzu ubij 3 jajka, dodaj również sól i pieprz, śmietanę, posiekaną kiełbasę i zieloną cebulę. Dobrze wymieszaj.
Krok 7:
Krążki cukinii najpierw w jajkach, a następnie w mące.
Krok 8:
Dobrze rozgrzej olej roślinny na patelni i zmniejsz ogień do średniego. Rozłóż pierścienie cukinii, przykryj patelnię pokrywką i usmaż cukinię z obu stron.
Krok 9:
Po usmażeniu dolnej części Odwróć.
Krok 10:
Rozłóż nadzienie na środku każdego pierścienia, przykryj plasterkiem pomidora i rozłóż ser na wierzchu. Przykryj patelnię pokrywką i poczekaj, aż spód cukinii zostanie usmażony.
Krok 11:
Cukinia jest smażona,a ser się rozpuści, możesz rozłożyć je na talerzu. Teraz pozostaje usmażyć pozostałą porcję. Do szybkiego gotowania użyłem 2 patelni na 2 palnikach.
Krok 12:
Cukinia z kiełbasą i serem jest gotowa, podawaj. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona - 507 kcal/100g