cukinia z wędzoną kiełbasą smażona

bardzo proste i smaczne danie, ugotuj-spodoba się wszystkim! Z takiego warzywa jak cukinia można przygotować wiele pysznych potraw. Proponuję ugotować je według bardzo prostego przepisu. Najczęściej do nadzienia używa się mięsa mielonego, ale w tym przepisie do szybkiego gotowania używamy kiełbasy, którą można zastąpić wędzonym kurczakiem. Cukinię z kiełbasą i serem można przygotować na śniadanie, zamiast kanapek oraz na lunch i kolację, a także zabrać je na piknik. To danie jest smaczne i gorące i zimne, więc gotujmy!
Faith faithAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 10 g
tłuszcze 53 % 19 g
węglowodany 19 % 7 g
279 kcal
IG: 29 / 0 / 71

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj cukinię, obierz. Pokrój w pierścienie o grubości 1-1, 5 cm, Wytnij rdzeń z nasionami.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Kiełbasę kroimy w drobną kostkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umyj pomidory, Wytnij łodygę i pokrój w pierścienie o grubości 0,5 cm.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na talerzu ubij 2 jajka trzepaczką, dodając sól i czarny pieprz. Wlej mąkę do innego talerza. Ma to na celu obtoczenie w nich cukinii.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przygotowanie nadzienia. Na innym talerzu ubij 3 jajka, dodaj również sól i pieprz, śmietanę, posiekaną kiełbasę i zieloną cebulę. Dobrze wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Krążki cukinii najpierw w jajkach, a następnie w mące.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dobrze rozgrzej olej roślinny na patelni i zmniejsz ogień do średniego. Rozłóż pierścienie cukinii, przykryj patelnię pokrywką i usmaż cukinię z obu stron.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Po usmażeniu dolnej części Odwróć.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Rozłóż nadzienie na środku każdego pierścienia, przykryj plasterkiem pomidora i rozłóż ser na wierzchu. Przykryj patelnię pokrywką i poczekaj, aż spód cukinii zostanie usmażony.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Cukinia jest smażona,a ser się rozpuści, możesz rozłożyć je na talerzu. Teraz pozostaje usmażyć pozostałą porcję. Do szybkiego gotowania użyłem 2 patelni na 2 palnikach.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Cukinia z kiełbasą i serem jest gotowa, podawaj. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa wędzona - 507   kcal/100g

Podobne przepisy