skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Czyszczenie ryb: aby oczyścić rybę tą metodą, musi być świeża. Świeże ryby są łatwe do czyszczenia. Lekko uderz rybę w głowę, aby się nie poruszała. Aby łuski nie latały po całej kuchni, zanurz rybę w misce z wodą i zeskrob ją łyżką z ogona na łuski. Trzymaj łyżkę pod kątem. Zbroję na klatce piersiowej karasia należy lekko podważyć nożem w pobliżu płetw brzusznych, przeciąć i oderwać. Usuń skrzela.
Krok 2:
Kieszeń: pokrój rybę wzdłuż nie na środku brzucha, jak zwykle, ale nad płetwą brzuszną, zaczynając pod płetwą piersiową, unosząc ją do góry. Wyjmij wnętrze. Okazało się, że jest to świetna kieszeń na nadzienie! Teraz nie wypadnie. Dobrze spłucz rybę.
Krok 3:
Rozdrabnianie: zaczynając od ogona ryby, aby przeciąć kręgosłup tak drobno, jak to możliwe - szerokość płytek wynosi 1 mm! Posolić posiekaną rybę, wcierać między talerze, pozostawić na 20 minut, aby maksymalna ilość płynu wyszła z ryby. Dodaj majonez lub śmietanę do ryby, wymieszaj i pozostaw do marynowania.
Krok 4:
Nadzienie: oddziel pęcherzyki powietrza, kawior i wątrobę od wnętrzności. Ta wersja nadzienia jest przygotowywana zimą, ponieważ latem wszystkie wnętrzności są zanieczyszczone odchodami ryb, a wątroba jest mała, ponieważ tylko na zimę Karaś zyskuje. Jesienny karaś jest najsmaczniejszy! - zjadł na zimę) przebij bąbelki. Ubij wątrobę i kawior rybny, dodaj drobno posiekaną cebulę, gotowany ryż, jajko kurze, sól i pieprz do smaku, wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 5:
Farsz: umieść pęcherzyk powietrza w każdym Karasiu i obficie napełnij nadzieniem łyżką. Otrzymane podczas cięcia brzucha pokrywamy wypełnienie bokiem.
Krok 6:
Smażenie: dobrze podgrzej patelnię z olejem roślinnym. Dobrze zwiń karasia w mące i umieść na patelni ze schowanym brzuchem w dół. Smażyć na złoty kolor na dużym ogniu. Nie przykrywać pokrywką. Odwróć rybę, zmniejsz ogień, przykryj i smaż dalej, aż po drugiej stronie pojawi się złoty kolor. Połóż rybę na talerzu.
Krok 7:
Udekoruj: Dodaj ponownie ogień i usmaż ziemniaki na pozostałym oleju nasączonym sokiem rybnym, obrane i pokrojone w długie kostki, aby udekorować rybę. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal / 100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Karaś gotowany - 102 kcal/100g
- Karaś świeży - 87 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal / 100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal / 100g