Dynia smażona w cieście na patelni
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc dokładnie umyj dynię. Po obraniu go pokrój w małe plasterki lub po prostu plasterki. Nawiasem mówiąc, muszą być wysuszone.
a teraz przygotuj ciasto. Do tego możesz użyć gotowej mieszanki lub ugotować według własnego uznania – nawet z cukrem. Podgrzewając patelnię, wlej tam olej roślinny, tak aby plastry dyni były umieszczone w połowie oleju. Najpierw zwiń pokrojoną dynię w mące, a następnie zanurz w cieście. Cóż, teraz przyszła kolej na pieczenie plasterków na złoty kolor po obu stronach.
połóż gotowe grzanki na talerzu. Dobrze byłoby położyć na nim papier, który wchłonie nadmiar oleju. Och, Dynia smażona w cieście już trochę ostygła? Zaczynamy posiłek.
smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g