Dynia smażona w cieście na patelni

oryginalny sposób podania dyni! Nieporównywalnie pyszne! Dynia smażona w cieście to wspomnienie dzieciństwa. Mama gotuje je na maśle, podawana jest Marmolada wiśniowa. MMM, pyszne! Nawiasem mówiąc, to jedzenie jest również w kuchni koreańskiej. To prawda, że przepis kulinarny, którym chcę się podzielić, nie zakłada bochenka, jak to jest w naszym zwyczaju. Dziś przygotujemy grzanki z dyni na śniadanie (hobacten). Nawiasem mówiąc, musisz pamiętać, przygotowując to danie, że dynia, z której zrobisz nasz poranny deser, powinna być wyjątkowa. Pożądane jest, aby była odmianą japońską, Zawiera zwiększoną ilość skrobi. A kiedy Dynia dojrzewa w końcu, po prostu nie można jej przeciąć nożem. Słyszałem, że jest po prostu siekana siekierą lub dobrym tasakiem. Jeśli dobrze pamiętam, że ta odmiana z języka japońskiego tak brzmi- "Kamienna skórka".
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 4 g
tłuszcze 46 % 11 g
węglowodany 38 % 9 g
139 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

więc dokładnie umyj dynię. Po obraniu go pokrój w małe plasterki lub po prostu plasterki. Nawiasem mówiąc, muszą być wysuszone.
a teraz przygotuj ciasto. Do tego możesz użyć gotowej mieszanki lub ugotować według własnego uznania – nawet z cukrem. Podgrzewając patelnię, wlej tam olej roślinny, tak aby plastry dyni były umieszczone w połowie oleju. Najpierw zwiń pokrojoną dynię w mące, a następnie zanurz w cieście. Cóż, teraz przyszła kolej na pieczenie plasterków na złoty kolor po obu stronach.
połóż gotowe grzanki na talerzu. Dobrze byłoby położyć na nim papier, który wchłonie nadmiar oleju. Och, Dynia smażona w cieście już trochę ostygła? Zaczynamy posiłek.
smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g

Podobne przepisy