bakłażan z grilla

przekąska, która jest zrobiona z niedrogich produktów i wygląda świetnie. Bakłażany smażone w oleju z czosnkiem i majonezem są ozdobą prawie każdej uczty. Nie jest to zaskakujące, ponieważ kulinarny przepis na to jedzenie jest nie tylko dość prosty, ale także smaczny. Dzielę się z wami przepisem na danie zwane grillowanymi bakłażanami.
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 27 % 4 g
węglowodany 67 % 10 g
66 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Na początek bierzemy bakłażany

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    I przecinamy je w poprzek o grubości około 0,5 centymetra. Teraz uprawia się bakłażany, które nie są gorzkie, ale jeśli natkniesz się na odmianę z goryczką, posyp pokrojony bakłażan solą i odstaw na 10-15 minut, aż sok zostanie wypuszczony. Następnie opłucz bakłażana pod bieżącą wodą i osusz serwetkami.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pocieraj imbir

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wyciskamy z niego sok

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wymieszaj olej, sos sojowy, ocet balsamiczny, sok imbirowy i posmaruj bakłażanem całą tą mieszanką. Marynatę można przygotować według własnego gustu, zwiększając lub zmniejszając ilość oraz dodając lub eliminując składniki w zależności od preferencji.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pozostaw bakłażana do marynowania przez około 30 minut. Teraz pieczemy bakłażany na grillu przez 3-5 minut z każdej strony, smarując marynatą. Proponuję podać im sos sojowy na stole, możesz również posypać posiekaną natką pietruszki dla urody.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Oto, co się stało

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 895   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g

Podobne przepisy