Sałatka z pieczonymi pieczarkami i zieloną fasolką

bardzo smaczna, orzeźwiająca sałatka warzywna dla koneserów smaku i korzyści. Kulinarny przepis na tę francuską sałatkę znalazłem w jednym z magazynów o modzie. Sałatka zawiera "zioła prowansalskie" pochodzące z południowej Francji. Związki zawarte w "ziołach prowansalskich" pobudzają zmysł węchu i smaku, zwiększają apetyt i poprawiają trawienie. Mieszanka "ziół prowansalskich" nadaje każdemu jedzeniu smak słońca. Sałatka z pieczonymi pieczarkami i zieloną fasolką to idealne zdrowe śniadanie, którego przygotowanie nie zajmuje dużo czasu.
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 3 g
tłuszcze 22 % 2 g
węglowodany 44 % 4 g
42 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.

oczyść i umyj grzyby. Następnie pokrój na duże kawałki i usmaż je na patelni z rozgrzaną oliwą z oliwek, dodaj. Fasolkę szparagową solimy i lekko smażymy z "ziołami prowansalskimi". Czerwone marynowane cebule są myte i krojone na pół, a następnie wzdłuż na talerze. Rozerwij liście sałaty rękami. Wymieszaj wszystkie składniki z oliwą z oliwek. Sałatka z pieczarkami i zieloną fasolką jest gotowa, smacznego! Minimum kalorii-mnóstwo przyjemności i korzyści!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g

Podobne przepisy