skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do tego przepisu potrzebujemy produktów wymienionych na liście. Wcześniej nie żałowałem tego produktu. Ale po tym, jak moja przyjaciółka powiedziała mi, jak zrobić grillowany ser tofu, spróbowałem go i zmieniłem zdanie na jego temat na lepsze.
Krok 2:
Więc zaczynamy. Pokrój ser tofu na 2 kawałki o tej samej wielkości.
Krok 3:
Zwiń każdy kawałek mąki.
Krok 4:
Smażyć ser na oleju roślinnym ze wszystkich stron na złoty kolor. Następnie kładziemy go na ręczniku papierowym, aby nadmiar oleju uciekł.
Krok 5:
Obierz i posiekaj cebulę.
Krok 6:
Przygotuj sos: wymieszaj sok z cytryny, olej sezamowy, sos sojowy, dodaj czosnek, cukier, cebulę i zioła do tej mieszanki, wszystko ubij.
Krok 7:
Wyślij umyte i pokrojone wiśnie do sosu, polej nim tofu. Oto pyszne danie i gotowe! Ech, ile razy mówiłam sobie, żeby nie oceniać produktu po jego opakowaniu!
pewnego dnia w dużym sklepie spotkałem na półkach produkt o nazwie"Tofu". Co to jest, nie wiedziałem w tym momencie, ale z ciekawości i tak kupiłem. Kiedy wróciłem do domu i spróbowałem tego sera, byłem rozczarowany. Następnego dnia powiedziałem moim przyjaciołom, że tak powiem, że przeprowadziłem antyreklamę. Tak więc jeden z moich znajomych powiedział, że na początku jej się to nie podobało, ale okazuje się, że warto raz spróbować umiejętnie przygotowanego dania z tofu, a na zawsze pozbędziesz się pierwszego wrażenia. W domu grzebałem w moich pojemnikach i naprawdę Znalazłem dobry przepis na smażone tofu. Przyjaciel miał rację: smażąc go i polewając pikantnym sosem, otrzymasz niezwykłe, egzotyczne danie. Twaróg sojowy tofu można dziś kupić bez problemów. Ser tofu to produkt, który ludzie, którzy przestrzegają prawidłowej i zdrowej diety, włączają do swojej diety. Również ten niesamowity rodzaj sera został wybrany przez tych, którzy są zwolennikami wegetarianizmu. Ser tofu występuje w dużych ilościach w daniach kuchni azjatyckiej. Tylko leniwy nie zna tego sera. Ale pomimo swojej popularności nie każdy lubi smak sera sojowego bez wyjątku. Zawsze jest wokół niego wiele kontrowersyjnych rozmów dotyczących jego korzystnych i szkodliwych właściwości. Biorąc to pod uwagę, chciałbym zauważyć, że w zasadzie nie może być oczywistej szkody wynikającej z jedzenia sera wykonanego z naturalnych ziaren soi. Jeśli chodzi o korzyści, z tego produktu będzie niesamowicie dużo.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g
- Tofu - 72 kcal/100g