skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszne placki ziemniaczane w stylu syberyjskim, przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami.
Krok 2:
Wcieramy jeden kilogram obranych i umytych ziemniaków w głęboką miskę na grubej tarce.
Krok 3:
Wyciśnij i pozbądź się nadmiaru soku z ziemniaków.
Krok 4:
Drobno posiekaj koperek i seler do smaku, a następnie dodaj go do miski z startymi ziemniakami.
Krok 5:
Włóż dwie pełne łyżki mąki do miski.
Krok 6:
Dodaj chmiel suneli, mieloną kolendrę i sól do smaku do miski.
Krok 7:
Rozbij i dodaj dwa jaja kurze do miski.
Krok 8:
Dodaj trzy ząbki czosnku przepuszczone przez prasę do miski.
Krok 9:
Pokrój pięćdziesiąt gramów solonego smalcu na małe kawałki.
Krok 10:
Rozłóż posiekany smalec we wspólnej misce.
Krok 11:
Wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie i odstaw przygotowane ciasto na chwilę.
Krok 12:
Rozgrzej patelnię na kuchence z dodanym do niej olejem roślinnym, a następnie rozłóż ugotowane ciasto ziemniaczane na pełnej łyżce stołowej.
Krok 13:
Smażyć placki ziemniaczane na patelni na złoty kolor z obu stron.
Krok 14:
Rozłóż ugotowane placki ziemniaczane na odpowiednim talerzu pokrytym serwetką.
Krok 15:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
cóż, bardzo prosty przepis! Nic nie może być prostsze, szybsze i tańsze niż pyszne, soczyste i rumiane placki ziemniaczane! Przybyli nieproszeni goście, a na szczęście w domu nie ma nic poza zwykłymi ziemniakami? Następnie ugotuj im szybkie, aromatyczne placki ziemniaczane lub znane wszystkim bzdury! Placki ziemniaczane przygotowuje się z startych ziemniaków z dodatkiem soli i jajek, dodaje się również mąkę do wiązania skrobi, cebulę i czosnek do smaku z ziołami. W rzeczywistości będą to placki ziemniaczane, zawsze ze złotą chrupiącą skórką. Placki ziemniaczane uwielbiają Wiele osób, więc ten przepis powinien mieć każda gospodyni domowa. Jedz dla zdrowia i przyjemności! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g