skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Obierz i umyj cebulę. Przygotowujemy się do małego & quot; płaczu & quot;. Drobno posiekaj cebulę. Cebula w tych kotletach musi być cięta. Nie na tarce, nie przez maszynę do mięsa! Płaczemy, ale tniemy!
Krok 2:
Do miski z posiekaną cebulą dodaj semolinę, jajka, posiekany czosnek, sól i czarny pieprz. Dokładnie wymieszaj. Pozostaw na 10 minut. Cebula trochę puści sok, a semolina lekko pęcznieje.
Krok 3:
Tworzymy kotlety. I rozłóż na patelni. Nie jest potrzebna panierka. Kotlety są dobrze uformowane i nie rozpadają się. Smażyć na oleju słonecznikowym na złoty kolor.
Krok 4:
Lekko & quot; smażyć & quot; sok pomidorowy na patelni. Napełnij kotlety sosem pomidorowym. Stawiamy na wolnym ogniu przez 15 minut. W tym czasie kasza manna dokładnie puchnie. Kotlety staną się delikatne w smaku.
Krok 5:
Dekorujemy danie i zapraszamy wszystkich do stołu! Smacznego! Spróbuj ugotować takie kotlety-to jest pyszne! Obejrzyj wideo - cały proces gotowania zajmuje tylko minutę!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g