skład / składniki
gotowanie krok po kroku
cukinię można po prostu usmażyć, tak jak zawsze robiliśmy to w domu. Moja mama smaży je w jajku. Ale przyjaciel robi tylko cukinię w cieście według specjalnego przepisu kulinarnego. Byłem mile zaskoczony, że okazuje się tak pyszne jedzenie. Próbowałem gotować w domu. Wszystko okazało się bardzo proste. Dlatego radzisz przygotować to proste, ale bardzo smaczne danie dla swoich bliskich.
więc weź szklankę swojego ulubionego piwa i rozcieńcz w niej jedno surowe jajko. Posolić trochę i włożyć mąkę. Wymieszaj wszystko ponownie. Powinno być dość gęste ciasto. Miejsce piwa i jajka można użyć szklanki kwaśnego zakwasu. Oprócz soli i mąki pamiętaj, aby włożyć do niej kolejną czerwoną paprykę. Ciasto w tym przypadku powinno wyglądać tak, jak w przypadku naleśników. Następnie weź cukinię. Umyj je pod bieżącą wodą. Oczyść skórę, jeśli jest twarda. Skórę należy obrać z przerośniętej cukinii. U młodych cukinii skóra jest miękka i delikatna. Pokrój cukinię w pierścienie. Zwykle tnę je o grubości mniejszej niż jeden centymetr. Następnie weź patelnię. Wlej na nią olej roślinny. Podgrzać. Zanurz każdy pierścień cukinii w przygotowanym cieście i smaż na gorącym oleju. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Piwo jasne - 50 kcal/100g
- Piwo bezalkoholowe - 33 kcal/100g
- Mocne piwo - 150 kcal/100g
- Piwo ciemne - 74 kcal/100g
- Piwo - 50 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g