skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Cukinię umyj pod bieżącą wodą, pokrój wzdłuż na pół i posiekaj niezbyt cienkie półpierścienie. Jeśli cukinia jest zbyt posiekana, to z powodu delikatnego miąższu po prostu rozpuści się w gotowym naczyniu. Wszystkie warzywa natychmiast dodamy do miski Multicooker. Nie ma potrzeby wstępnego smarowania dna miski olejem, ponieważ z reguły jest nieprzywierająca.
Krok 2:
Umyj marchewki. Jeśli jest mocno zabrudzona, wyszoruj skórkę szczotką. Za pomocą obieraczki do warzyw odetnij skórkę. Pokrój marchewki na półpierścienie, cieńsze niż cukinia cukinia. Jest to konieczne, ponieważ sama marchewka jest znacznie twardsza niż cukinia i gotowanie zajmuje więcej czasu. Porównamy ten czas, po prostu siekając marchewki cieńsze.
Krok 3:
Umyj słodką paprykę, uwolnij z łodygi i nasion i pokrój w średnią kostkę. Możesz użyć papryki w dowolnym kolorze: żółtym, czerwonym lub zielonym. A także pieprz odmiany Ramiro. Papryka odpowiada za słodycz i atrakcyjność potrawy. Ponadto jest niezwykle korzystny dla trawienia i całego organizmu.
Krok 4:
Umyj pomidory koktajlowe i pokrój na połówki. Jeśli istnieje chęć silniejszego zmielenia pomidorów, najprawdopodobniej nie będą one zauważalne w gotowym naczyniu. Pomidory koktajlowe można zastąpić zwykłymi pomidorami, jeśli masz teraz na nie sezon. W przeciwnym razie wybierz śliwkowe pomidory koktajlowe. Zazwyczaj są słodkie i smaczne przez cały rok.
Krok 5:
Opłucz świeże warzywa pod bieżącą wodą i lekko wstrząśnij. Dodam ładną gęstą wiązkę wiejskiej zieleni. To pietruszka i koperek. Dodam też lubczyk. Jest dość specyficzny, więc jest opcjonalny. Zioła sprawią, że smak potrawy będzie wyjątkowy. Posolić naczynie do smaku i dodać łyżeczkę koncentratu pomidorowego. Ponieważ same warzywa są soczyste, nie ma potrzeby dodawania wody do takiego gulaszu. Dusić gulasz z programem "duszenie" lub "duszenie" przez 15 minut.
program duszenia, podobnie jak czas gotowania, będzie w dużej mierze zależał od konkretnego modelu multicookera. Przed rozpoczęciem gotowania przeczytaj instrukcje.
duszone warzywa w powolnej kuchence to wyjątkowo udane danie. Harmonijny i piękny, pachnący i zdrowy, chudy, ale bardzo smaczny, może podbić wielu. A co najważniejsze - nie ma najmniejszej szkody dla figury!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Cukinia - 16 kcal/100g