skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić duszone serca z kurczaka i żołądki w powolnej kuchence? Przygotuj składniki. Komory kurczaka i serca dokładnie opłucz, odetnij filmy, Tłuszcz.
Krok 2:
Pokrój je na kilka kawałków, aby były bardziej soczyste i delikatne. Ponownie umyj kawałki podrobów pod bieżącą wodą. Wrzuć podroby do durszlaka, pozwól płynowi całkowicie spłynąć.
Krok 3:
Obierz cebulę i pokrój w kostkę. Oprócz cebuli do smażenia warzyw można opcjonalnie użyć marchewki, która lubi słodkawy smak gotowych potraw z podrobów.
Krok 4:
Wlej olej roślinny do miski multicookera. Włącz program "SMAŻENIE" na 12 minut. Gdy olej się rozgrzeje, połóż na nim ugotowaną cebulę. Podsmaż go, ciągle mieszając drewnianą lub silikonową szpatułką. Smaż cebulę bez przykrycia multicookera przez około 2 minuty.
Krok 5:
Następnie włóż ugotowane serca i komory do miski multicookera do cebuli. Dodaj sól i czarny pieprz do smaku, możesz użyć innej przyprawy do woli.
Krok 6:
Wymieszaj szpatułką i kontynuuj smażenie komór kurczaka i serc wraz z cebulą w powolnej kuchence pod otwartą pokrywką przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając szpatułką.
Krok 7:
Włóż śmietanę do miski multicookera (jeśli śmietana jest gęsta i ma wysoki procent tłuszczu, dodaj niewielką ilość wody) lub wlej śmietanę. Wymieszać. Włącz program "duszenie" na 30 minut. Tym razem zamknij pokrywkę multicookera i możesz bezpiecznie zająć się swoim biznesem lub ugotować przystawkę do serc z kurczaka i komór duszonych w śmietanie. Płatki zbożowe, makaron lub tłuczone ziemniaki są idealne do tego dania.
Krok 8:
Po sygnale odstaw naczynie pod przykryciem na kilka minut i podawaj. Smacznego!
pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.
jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
sekrety, życiowe hacki i wszystkie najbardziej przydatne wskazówki przeczytaj w artykule: "śmietana i śmietana w sosie śmietanowym: co zrobić, aby się nie zsiadło?"
*
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Serce z kurczaka - 159 kcal/100g
- Żołądki z kurczaka - 114 kcal/100g