skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Wstępnie umyć fasolę, namoczyć w zimnej wodzie przez noc. Następnie gotuj w tej samej wodzie do miękkości. Sól fasolę 10-15 minut przed gotowaniem. Czas gotowania fasoli wynosi około 50 minut. Spuść wodę.
Krok 3:
Obierz marchewki, umyj, pokrój w ćwiartki.
Krok 4:
Obierz cebulę, umyj, pokrój w półpierścienie.
Krok 5:
Obierz pieprz z nasion, umyj, pokrój w średniej wielkości kostkę.
Krok 6:
Na patelni smażyć marchewki z dodatkiem oleju roślinnego przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Krok 7:
Włóż posiekaną cebulę, smaż przez 5 minut.
Krok 8:
Dodaj dynię, wymieszaj, gotuj przez 2-3 minuty.
Krok 9:
Następnie włóż paprykę, wymieszaj. Dodaj kilka łyżek wody lub bulionu warzywnego. W razie potrzeby dodaj olej roślinny. Dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 5 minut.
Krok 10:
Koperek, suszony, drobno krojony.
Krok 11:
Następnie sól warzyw, dodaj koncentrat pomidorowy, pikantne zioła, zioła. W razie potrzeby włóż przyprawy.
Krok 12:
Połącz warzywa z gotowaną fasolą, wymieszaj, gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Krok 13:
Wyłącz ogień, pozwól naczyniu parzyć pod pokrywką przez 5-10 minut.
Krok 14:
Podawaj duszone warzywa z gorącą fasolą jako samodzielne danie. Smacznego!
fasola łączy się z dowolnymi warzywami. Odpowiednia jest również cukinia, bakłażan, ziemniaki. Eksperymentując z zestawem warzyw, możesz wybrać najbardziej lubianą opcję.
możesz użyć świeżych pomidorów zamiast koncentratu pomidorowego, najpierw je obierając.
dla miłośników pikantnego smaku możesz dodać czosnek lub mielony czarny pieprz przepuszczony przez prasę. Przyprawy i przyprawy stosujemy do smaku, odpowiednie do warzyw.
fasola może być używana w dowolnym kolorze.
smak potrawy następnego dnia staje się bogatszy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal / 100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g
- Fasola czerwona - 93 kcal/100g
- Mrożona Dynia - 27 kcal/100g