jagnięcina z warzywami w kotle duszona

pyszne, zdrowe, satysfakcjonujące danie-święto każdego dnia! Duszona jagnięcina z warzywami w kotle to wspaniały przepis dla miłośników aromatycznego gulaszu mięsnego. Mięso jest delikatne, soczyste, bogate. Możesz przyprawić go różnymi przyprawami, dodać dowolne warzywa.
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 6 g
tłuszcze 31 % 5 g
węglowodany 31 % 5 g
89 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak dusić jagnięcinę z warzywami w kotle? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Mięso jagnięce można wziąć na kości, tak jak moje. I możesz po prostu wziąć miazgę. Jagnięcinę pokrój wcześniej na kawałki. Zestaw warzyw może być bardzo zróżnicowany. Możesz usunąć niektóre warzywa, a zamiast nich dodać coś innego. Wybierając warzywa, kieruj się swoim gustem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Włóż kocioł do ognia, wlej do niego olej roślinny i podgrzej go, aż będzie gorący! Włóż przygotowane kawałki jagnięciny do kotła. Podczas smażenia z mięsa pojawi się trochę soku. Gotuj mięso we własnym soku, pod przykryciem, przez 20-30 minut. Nie zapomnij okresowo mieszać wszystkiego, aby gotowało się bardziej równomiernie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Mięso całkowicie zmieni kolor, a ilość soku znacznie się zmniejszy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Obierz cebulę i marchewkę i spłucz z zanieczyszczeń. Umyj paprykę i usuń z niej rdzeń. Pokrój cebulę, marchewkę i paprykę losowo.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włóż warzywa do kotła do mięsa. Wymieszać. Dusić wszystko razem przez 2-3 minuty.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój obrane ziemniaki na duże kawałki i włóż do kotła. Do smaku dodaj sól i przyprawy. Jako przyprawę biorę mielony pieprz i trochę papryki. Wlej trochę gorącej wody. Dostosuj ilość wody do swojego gustu. Uwielbiam mieć dużo płynu. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 30 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój świeżą cukinię na duże kawałki. Pokrój pomidory.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj cukinię z pomidorami do kotła. Przełóż kilka ząbków czosnku przez prasę. Mieszaj i gotuj wszystko razem przez kolejne 10 minut. w tym czasie cukinia będzie miała czas na gotowanie.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Jagnięcina z warzywami jest gotowa! Ułóż naczynie na talerzach i podawaj na gorąco! Smacznego!

w przypadku tego przepisu nie ma znaczenia, z której części tuszy wybrać mięso, ponieważ podczas gotowania nadal będzie miękkie.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy