skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak dusić jagnięcinę z warzywami w kotle? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Mięso jagnięce można wziąć na kości, tak jak moje. I możesz po prostu wziąć miazgę. Jagnięcinę pokrój wcześniej na kawałki. Zestaw warzyw może być bardzo zróżnicowany. Możesz usunąć niektóre warzywa, a zamiast nich dodać coś innego. Wybierając warzywa, kieruj się swoim gustem.
Krok 2:
Włóż kocioł do ognia, wlej do niego olej roślinny i podgrzej go, aż będzie gorący! Włóż przygotowane kawałki jagnięciny do kotła. Podczas smażenia z mięsa pojawi się trochę soku. Gotuj mięso we własnym soku, pod przykryciem, przez 20-30 minut. Nie zapomnij okresowo mieszać wszystkiego, aby gotowało się bardziej równomiernie.
Krok 3:
Mięso całkowicie zmieni kolor, a ilość soku znacznie się zmniejszy.
Krok 4:
Obierz cebulę i marchewkę i spłucz z zanieczyszczeń. Umyj paprykę i usuń z niej rdzeń. Pokrój cebulę, marchewkę i paprykę losowo.
Krok 5:
Włóż warzywa do kotła do mięsa. Wymieszać. Dusić wszystko razem przez 2-3 minuty.
Krok 6:
Pokrój obrane ziemniaki na duże kawałki i włóż do kotła. Do smaku dodaj sól i przyprawy. Jako przyprawę biorę mielony pieprz i trochę papryki. Wlej trochę gorącej wody. Dostosuj ilość wody do swojego gustu. Uwielbiam mieć dużo płynu. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 30 minut.
Krok 7:
Pokrój świeżą cukinię na duże kawałki. Pokrój pomidory.
Krok 8:
Dodaj cukinię z pomidorami do kotła. Przełóż kilka ząbków czosnku przez prasę. Mieszaj i gotuj wszystko razem przez kolejne 10 minut. w tym czasie cukinia będzie miała czas na gotowanie.
Krok 9:
Jagnięcina z warzywami jest gotowa! Ułóż naczynie na talerzach i podawaj na gorąco! Smacznego!
w przypadku tego przepisu nie ma znaczenia, z której części tuszy wybrać mięso, ponieważ podczas gotowania nadal będzie miękkie.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g