duszona kapusta z wołowiną

duszona kapusta jest spożywana tam, gdzie rośnie-eleganckie danie dla każdego! W Kanadzie, Niemczech, Ukrainie i oczywiście w Rosji ten przysmak jest przygotowywany i spożywany. Wydaje się, że składniki nie są nigdzie łatwiejsze, a smak jest magiczny. I to jest przydatne!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 5 g
tłuszcze 20 % 3 g
węglowodany 47 % 7 g
60 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 4 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Umyj i wysusz mięso. W moździerzu wlej sól, kolendrę i suszoną bazylię.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz i umyj warzywa.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posiekaj kapustę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wkładamy go do kotła lub innych grubościennych naczyń.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj 1 łyżkę. wody i trochę soli.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przykryj najpierw talerzem, a następnie pokrywką, aby ciecz nie odparowała. Dusić na bardzo małym ogniu, mieszając raz na 20-30 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Mięso kroimy losowo.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Na patelni rozgrzej trochę oleju i rozłóż mięso. Sól i pieprz, nie przeszkadzaj.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Smażyć na skórkę.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Odwróć i kontynuuj smażenie.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Gotowe mięso układamy na chwilę w pojemniku (lub misce).

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Pokrój cebulę w kostkę.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Pokrój marchewki w kostkę.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Na patelni mięsnej pozostały Prażone soki. Dodaj do nich wodę i pozostały olej.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Wbij w moździerz przyprawy.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Rozłóż cebulę i marchewkę na patelni. Dodaj przyprawy i gotuj na wolnym ogniu.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Po 5 minutach dodaj suszone pomidory. Wymieszaj - i pod pokrywką przez kolejne 15 minut.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Okazuje się w ten sposób.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Pokrój czosnek na talerze.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Do cebuli z marchewką dodaj czosnek, koncentrat pomidorowy i smaż makaron. Dodaj sos sojowy, wymieszaj i wyjmij z pieca.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Po godzinie od rozpoczęcia duszenia kapusty dodaj do niej cebulę i marchewkę.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Wymieszaj, przykryj.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Po kolejnych 2 godzinach dodaj mięso. Wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 1-1, 5 godziny.

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Gdy kapusta jest gotowa - serwujemy.

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    I podawaj posypane ziołami.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Suszone pomidory - 186   kcal/100g

Podobne przepisy