skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Umyj i wysusz mięso. W moździerzu wlej sól, kolendrę i suszoną bazylię.
Krok 2:
Obierz i umyj warzywa.
Krok 3:
Posiekaj kapustę.
Krok 4:
Wkładamy go do kotła lub innych grubościennych naczyń.
Krok 5:
Dodaj 1 łyżkę. wody i trochę soli.
Krok 6:
Przykryj najpierw talerzem, a następnie pokrywką, aby ciecz nie odparowała. Dusić na bardzo małym ogniu, mieszając raz na 20-30 minut.
Krok 7:
Mięso kroimy losowo.
Krok 8:
Na patelni rozgrzej trochę oleju i rozłóż mięso. Sól i pieprz, nie przeszkadzaj.
Krok 9:
Smażyć na skórkę.
Krok 10:
Odwróć i kontynuuj smażenie.
Krok 11:
Gotowe mięso układamy na chwilę w pojemniku (lub misce).
Krok 12:
Pokrój cebulę w kostkę.
Krok 13:
Pokrój marchewki w kostkę.
Krok 14:
Na patelni mięsnej pozostały Prażone soki. Dodaj do nich wodę i pozostały olej.
Krok 15:
Wbij w moździerz przyprawy.
Krok 16:
Rozłóż cebulę i marchewkę na patelni. Dodaj przyprawy i gotuj na wolnym ogniu.
Krok 17:
Po 5 minutach dodaj suszone pomidory. Wymieszaj - i pod pokrywką przez kolejne 15 minut.
Krok 18:
Okazuje się w ten sposób.
Krok 19:
Pokrój czosnek na talerze.
Krok 20:
Do cebuli z marchewką dodaj czosnek, koncentrat pomidorowy i smaż makaron. Dodaj sos sojowy, wymieszaj i wyjmij z pieca.
Krok 21:
Po godzinie od rozpoczęcia duszenia kapusty dodaj do niej cebulę i marchewkę.
Krok 22:
Wymieszaj, przykryj.
Krok 23:
Po kolejnych 2 godzinach dodaj mięso. Wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 1-1, 5 godziny.
Krok 24:
Gdy kapusta jest gotowa - serwujemy.
Krok 25:
I podawaj posypane ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Suszone pomidory - 186 kcal/100g