skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do deklarowanej ilości warzyw i mięsa potrzebujemy około litra gorącej, przegotowanej wody. Możesz wybrać przyprawy według własnego gustu.
Krok 2:
Pokrój żeberka.
Krok 3:
Wlej trochę oleju roślinnego do miski multicookera i smaż na nim żeberka przez 20-25 minut w trybie "Pieczenie".
Krok 4:
Podczas smażenia mięsa drobno posiekaj cebulę...
Krok 5:
...i robimy to samo z marchewką.
Krok 6:
Po zakończeniu pieczenia żeberek Dodaj do nich cebulę i gotuj wszystko w tym samym trybie przez kolejne 5 minut.
Krok 7:
Następnie dodaj marchewki, sól i dopraw ulubionymi przyprawami i kontynuuj gotowanie przez kolejne 5 minut.
Krok 8:
Pokrój ziemniaki na średniej wielkości kawałki.
Krok 9:
Włóż ziemniaki do multicookera, napełnij wszystko wodą, zamknij pokrywkę multicookera. Przygotowujemy nasze danie przez 50 minut w tym samym trybie. Gotowe danie można ozdobić świeżymi ziołami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Żeberka wieprzowe - 321 kcal/100g