skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak dusić kapustę z kiełbasami w powolnej kuchence? Przygotuj produkty, które będą potrzebne do gotowania.
Krok 2:
Cebulę obrać i pokroić w średnią kostkę.
Krok 3:
Zetrzyj marchewki na grubej tarce lub pokrój w paski.
Krok 4:
Posiekaj kapustę w paski.
Krok 5:
Pokrój kiełbaski w małe kółka.
Krok 6:
Gotuj kapustę w dwóch krokach. W pierwszym kroku wlej olej roślinny do miski multicookera i pozwól mu się rozgrzać. Smaż marchewki przez 3-4 minuty, a następnie wyślij do nich cebulę i smaż na złoty kolor.
Krok 7:
Połącz koncentrat pomidorowy i połowę wody, wlej powstałą mieszaninę do smażenia. Dodaj cukier, liście laurowe, ziele angielskie i goździki. Zamknij powolną kuchenkę i gotuj przez 8 minut. Następnie wyodrębnij przyprawy, które już nadały potrawie swój smak. Dodaj kiełbaski.
Krok 8:
Teraz drugi etap. Wyślij posiekaną kapustę do warzyw i wlej pozostałe 200 ml wody (jeśli kapusta jest soczysta, woda na tym etapie może być potrzebna mniej lub wcale). Włącz powolną kuchenkę w tryb "duszenie" i pozostaw na 30 minut.
Krok 9:
W międzyczasie zmiel czosnek, czarne ziarna pieprzu i czerwoną ostrą paprykę w moździerzu.
Krok 10:
Drobno posiekaj natkę pietruszki i koperek.
Krok 11:
5 minut przed ugotowaniem dodaj czosnek z pieprzem i ziołami, sól do smaku i wymieszaj. Kapusta jest gotowa do spożycia! Smacznego!
możesz dostosować ten przepis do swoich upodobań i użyć przypraw, które kochasz w swojej rodzinie.
biorę kiełbaski do tego dania z wołowiny - mają gęstszą strukturę.
czas duszenia zależy od sezonowości warzyw. Teraz kapusta zimowa, odpowiednio trudniejsza, gotuje się dłużej. Jeśli odmiany średnie lub wczesne, gotują się szybciej.
pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.
koncentrat pomidorowy w tym przepisie można zastąpić pomidorami we własnym soku, świeżymi pomidorami lub keczupem.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład pieprz).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kiełbaski"mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g