skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak dusić mięso z warzywami w powolnej kuchence? Przygotuj składniki. Prawie każdy rodzaj mięsa nadaje się do takiego zestawu warzyw: wołowina, wieprzowina, indyk, królik. Mam kurczaka. Przygotuj warzywa: umyj (lepiej umyć marchewki i ziemniaki szczotką), Wyczyść.
Krok 2:
Pokrój marchewki w kółka. Jeśli marchewki są duże, koła można pokroić na połówki lub ćwiartki, co przyspieszy proces gotowania.
Krok 3:
Drobno posiekaj kapustę nożem lub specjalnym rozdrabniaczem.
Krok 4:
Drobno posiekaj cebulę.
Krok 5:
Pokrój ziemniaki (umyte i obrane) na średniej wielkości kawałki.
Krok 6:
Pokrój mięso z kurczaka (lub inne według smaku i uznania) na małe kawałki. Jako dodatkowe warzywa możesz użyć świeżego groszku, fasoli lub, jeśli masz mrożone. Poprawią smak potrawy i wzbogacą ją o dodatkowe witaminy. Używając groszku w strąkach, musisz wziąć odmianę groszku cukrowego, nie ma filmu na skrzydłach.
Krok 7:
Włóż wszystko do miski multicookera i napełnij wodą, aby zakryła zawartość do połowy. Dodaj przyprawy do smaku. I ustaw program "gaszenie" na 2 godziny.
Krok 8:
Po sygnale zapraszamy wszystkich do stołu i podajemy na gorąco ze świeżymi ziołami. Smacznego!
powolna kuchenka to niezbędna rzecz w życiu współczesnej kobiety. Rzeczywiście, dzięki temu urządzeniu każdy właściciel ma więcej osobistego czasu, który można spędzić na odpoczynku, pięknie i rozrywce, podczas gdy asystent przygotowuje obiad lub kolację dla rodziny. Duszone ziemniaki, kapusta i mięso to jedno z prostych dań, które można łatwo przygotować w powolnej kuchence przy minimalnym koszcie osobistego czasu.
pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.
pamiętaj, że ostateczny wynik tego dania zależy od tego, jak zmielisz marchewki: starte marchewki zamieniają się w papkę podczas obróbki cieplnej i równomiernie mieszają się z resztą składników, pokrojone w paski lub kostki zachowają swój kształt.
jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340 kcal/100g
- Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348 kcal/100g
- Rozdrobniony groszek gotowany - 115 kcal/100g
- Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360 kcal/100g
- Groszek krowi suszony nie gotowany - 343 kcal/100g
- Groszek krowie suszony gotowany - 76 kcal/100g
- Suszony groszek - 322 kcal/100g
- Groszek - 298 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Kuropatwa - 254 kcal/100g
- Cietrzew - 254 kcal/100g
- Dziczyzna - 200 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Fasola zielona - 33 kcal/100g
- Fasola - 33 kcal/100g