gulasz z warzywami w powolnej kuchence

najprostsze, najsmaczniejsze i najszybsze danie na obfity obiad! Mięso z warzywami w powolnej kuchence to świetny wybór, jeśli nie masz czasu stać długo przy kuchence. Po prostu przygotuj mięso i warzywa, a powolna kuchenka zrobi wszystko sama. Smak duszonych warzyw z mięsem okaże się doskonały!
SnezhanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 7 g
tłuszcze 6 % 1 g
węglowodany 53 % 9 g
75 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak dusić mięso z warzywami w powolnej kuchence? Przygotuj składniki. Prawie każdy rodzaj mięsa nadaje się do takiego zestawu warzyw: wołowina, wieprzowina, indyk, królik. Mam kurczaka. Przygotuj warzywa: umyj (lepiej umyć marchewki i ziemniaki szczotką), Wyczyść.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój marchewki w kółka. Jeśli marchewki są duże, koła można pokroić na połówki lub ćwiartki, co przyspieszy proces gotowania.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Drobno posiekaj kapustę nożem lub specjalnym rozdrabniaczem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Drobno posiekaj cebulę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój ziemniaki (umyte i obrane) na średniej wielkości kawałki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój mięso z kurczaka (lub inne według smaku i uznania) na małe kawałki. Jako dodatkowe warzywa możesz użyć świeżego groszku, fasoli lub, jeśli masz mrożone. Poprawią smak potrawy i wzbogacą ją o dodatkowe witaminy. Używając groszku w strąkach, musisz wziąć odmianę groszku cukrowego, nie ma filmu na skrzydłach.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż wszystko do miski multicookera i napełnij wodą, aby zakryła zawartość do połowy. Dodaj przyprawy do smaku. I ustaw program "gaszenie" na 2 godziny.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Po sygnale zapraszamy wszystkich do stołu i podajemy na gorąco ze świeżymi ziołami. Smacznego!

powolna kuchenka to niezbędna rzecz w życiu współczesnej kobiety. Rzeczywiście, dzięki temu urządzeniu każdy właściciel ma więcej osobistego czasu, który można spędzić na odpoczynku, pięknie i rozrywce, podczas gdy asystent przygotowuje obiad lub kolację dla rodziny. Duszone ziemniaki, kapusta i mięso to jedno z prostych dań, które można łatwo przygotować w powolnej kuchence przy minimalnym koszcie osobistego czasu.

pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki. 

pamiętaj, że ostateczny wynik tego dania zależy od tego, jak zmielisz marchewki: starte marchewki zamieniają się w papkę podczas obróbki cieplnej i równomiernie mieszają się z resztą składników, pokrojone w paski lub kostki zachowają swój kształt.

jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340   kcal/100g
  • Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348   kcal/100g
  • Rozdrobniony groszek gotowany - 115   kcal/100g
  • Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360   kcal/100g
  • Groszek krowi suszony nie gotowany - 343   kcal/100g
  • Groszek krowie suszony gotowany - 76   kcal/100g
  • Suszony groszek - 322   kcal/100g
  • Groszek - 298   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Kuropatwa - 254   kcal/100g
  • Cietrzew - 254   kcal/100g
  • Dziczyzna - 200   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Fasola zielona - 33   kcal/100g
  • Fasola - 33   kcal/100g

Podobne przepisy