fasola duszona z mięsem

smaczne i zdrowe dla potrzeby uzupełnienia organizmu białkiem. Miłośnicy fasoli pokochają to danie!
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 8 g
tłuszcze 38 % 8 g
węglowodany 24 % 5 g
121 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić gulasz z fasoli z mięsem? Do gotowania weź suchą fasolę, którą należy najpierw namoczyć, lepiej przez noc. Dodaj cebulę, marchewkę, paprykę i świeże pomidory.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Warzywa obrać i pokroić w kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój wieprzowinę na kawałki i usmaż na patelni. Gotuj fasolę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przygotowane warzywa dodaj do mięsa i lekko podsmaż.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Napełnij wszystko posiekanymi lub drobno posiekanymi pomidorami.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj gotowaną fasolę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Delikatnie wymieszaj i gotuj wszystko razem przez 15-20 minut. Podawaj na gorąco na lunch lub kolację.

fasola duszona z mięsem to bardzo smaczne i satysfakcjonujące danie, które łączy białko roślinne i zwierzęce, których obecność z powodzeniem rekompensuje błonnik warzywny.

ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .

wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .

oprócz wieprzowiny w tym daniu można użyć dowolnego innego mięsa. Pamiętaj, że czas gotowania, a także smak i kaloryczność potrawy ulegną zmianie. Na przykład wołowina gotuje się dłużej niż wieprzowina, podczas gdy filet z kurczaka lub indyk jest mniejszy.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Fasola czerwona - 93   kcal/100g

Podobne przepisy