skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić gulasz z fasoli z mięsem? Do gotowania weź suchą fasolę, którą należy najpierw namoczyć, lepiej przez noc. Dodaj cebulę, marchewkę, paprykę i świeże pomidory.
Krok 2:
Warzywa obrać i pokroić w kostkę.
Krok 3:
Pokrój wieprzowinę na kawałki i usmaż na patelni. Gotuj fasolę.
Krok 4:
Przygotowane warzywa dodaj do mięsa i lekko podsmaż.
Krok 5:
Napełnij wszystko posiekanymi lub drobno posiekanymi pomidorami.
Krok 6:
Dodaj gotowaną fasolę.
Krok 7:
Delikatnie wymieszaj i gotuj wszystko razem przez 15-20 minut. Podawaj na gorąco na lunch lub kolację.
fasola duszona z mięsem to bardzo smaczne i satysfakcjonujące danie, które łączy białko roślinne i zwierzęce, których obecność z powodzeniem rekompensuje błonnik warzywny.
ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
oprócz wieprzowiny w tym daniu można użyć dowolnego innego mięsa. Pamiętaj, że czas gotowania, a także smak i kaloryczność potrawy ulegną zmianie. Na przykład wołowina gotuje się dłużej niż wieprzowina, podczas gdy filet z kurczaka lub indyk jest mniejszy.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Fasola czerwona - 93 kcal/100g