żołądki z kurczaka duszone z sosem sojowym

oryginalny przepis na żołądki z sosem sojowym!
PekiNAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 52 % 14 g
tłuszcze 30 % 8 g
węglowodany 19 % 5 g
140 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

jeśli prawidłowo ugotujesz żołądki z kurczaka, otrzymasz bardzo smaczne danie, które możesz traktować gości. W rzeczywistości żołądki kurczaka to te same mięśnie, jednak ich smak jest nieco inny. Jeden z przepisów kulinarnych ich przygotowania podzielił się ze mną przyjaciel.

wszystkie żołądki z kurczaka bardzo dobrze należy wyczyścić, usunąć folię, a następnie umyć w wodzie i gotować do miękkości w lekko słonej wodzie. Kiedy woda się zagotuje, musisz trzymać żołądki przez kolejne czterdzieści minut.

rosół można opcjonalnie wykorzystać do zupy, a żołądki z kurczaka schłodzić i posiekać. Natychmiast pokrój cebulę (w kostkę lub półpierścienie), drobno kroję.

podsmaż cebulę na oleju, aż będzie żółta. Przygotuj bulion, rozpuszczając kostkę w szklance wrzącej wody. I połóż żołądki na cebuli, zalej bulionem. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez około dwadzieścia minut.

włóż posiekany czosnek, czerwoną paprykę, wlej sos sojowy. Mieszaj i trzymaj w ogniu przez kolejne dziesięć minut.

gdy wszystko będzie gotowe, przenieś duszone żołądki z kurczaka do naczynia i posyp posiekanymi ziołami na wierzchu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Żołądki z kurczaka - 114   kcal/100g
  • Kostka bulionowa - 40   kcal/100g

Podobne przepisy