skład / składniki
gotowanie krok po kroku
jeśli prawidłowo ugotujesz żołądki z kurczaka, otrzymasz bardzo smaczne danie, które możesz traktować gości. W rzeczywistości żołądki kurczaka to te same mięśnie, jednak ich smak jest nieco inny. Jeden z przepisów kulinarnych ich przygotowania podzielił się ze mną przyjaciel.
wszystkie
żołądki z kurczaka
bardzo dobrze należy wyczyścić, usunąć folię, a następnie umyć w wodzie i gotować do miękkości w lekko słonej wodzie. Kiedy woda się zagotuje, musisz trzymać żołądki przez kolejne czterdzieści minut.
rosół można opcjonalnie wykorzystać do zupy, a żołądki z kurczaka schłodzić i posiekać. Natychmiast pokrój cebulę (w kostkę lub półpierścienie), drobno kroję.
podsmaż cebulę na oleju, aż będzie żółta. Przygotuj bulion, rozpuszczając kostkę w szklance wrzącej wody. I połóż żołądki na cebuli, zalej bulionem. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez około dwadzieścia minut.
włóż posiekany czosnek, czerwoną paprykę, wlej sos sojowy. Mieszaj i trzymaj w ogniu przez kolejne dziesięć minut.
gdy wszystko będzie gotowe, przenieś duszone żołądki z kurczaka do naczynia i posyp posiekanymi ziołami na wierzchu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Żołądki z kurczaka - 114 kcal/100g
- Kostka bulionowa - 40 kcal/100g