duszona czerwona ryba w powolnej kuchence

Prosty i bardzo smaczny przepis na delikatną rybę w powolnej kuchence! Dla miłośników potraw z ryb!
DinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 55 % 11 g
tłuszcze 40 % 8 g
węglowodany 5 % 1 g
125 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Umyj cytrynę i pokrój w cienkie plasterki. Oczyść rybę, opłucz i pokrój w steki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Nasmaruj dno miski multicookera olejem roślinnym. Ułóż steki rybne, posyp posiekaną cebulą, ułóż plasterki cytryny na wierzchu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zawartość saszetki Maggi rozcieńczyć 200 mililitrami wody. Dodaj śmietanę i wszystko dobrze wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Równomiernie polej rybę powstałym sosem. Umieść miskę w powolnej kuchence i włącz tryb "duszenie" przez 30 minut. Gotuj z zamkniętą pokrywką.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ostrożnie ułóż gotową rybę na porcjowanych talerzach, udekoruj ziołami i podawaj z ulubionym dodatkiem. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Pstrąg - 97   kcal/100g
  • Pstrąg wędzony - 132   kcal/100g
  • Pstrąg gotowany - 89   kcal/100g
  • Pstrąg lekko solony - 186   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawa Maggi - 59   kcal/100g

Podobne przepisy