duszona czerwona ryba w powolnej kuchence
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Umyj cytrynę i pokrój w cienkie plasterki. Oczyść rybę, opłucz i pokrój w steki.
Krok 2:
Nasmaruj dno miski multicookera olejem roślinnym. Ułóż steki rybne, posyp posiekaną cebulą, ułóż plasterki cytryny na wierzchu.
Krok 3:
Zawartość saszetki Maggi rozcieńczyć 200 mililitrami wody. Dodaj śmietanę i wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 4:
Równomiernie polej rybę powstałym sosem. Umieść miskę w powolnej kuchence i włącz tryb "duszenie" przez 30 minut. Gotuj z zamkniętą pokrywką.
Krok 5:
Ostrożnie ułóż gotową rybę na porcjowanych talerzach, udekoruj ziołami i podawaj z ulubionym dodatkiem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Pstrąg - 97 kcal/100g
- Pstrąg wędzony - 132 kcal/100g
- Pstrąg gotowany - 89 kcal/100g
- Pstrąg lekko solony - 186 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawa Maggi - 59 kcal/100g