łosoś duszony

Oryginalny przepyszny przepis dla tych, którzy chcą czegoś nowego! W tym artykule nauczymy cię gotować duszone łosie. Przepis kulinarny na jej przygotowanie powiedział mi jedna kobieta-gospodyni domowa. To danie zostało przetestowane przez wiele osób w domu. W krótkim czasie nauczysz się gotować ten pyszny posiłek. Zacznijmy analizować przepis kulinarny.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 52 % 14 g
tłuszcze 33 % 9 g
węglowodany 15 % 4 g
145 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 6 h
polędwica łosia jest myta i usuwana ze ścięgien, następnie kroimy ją na kawałki o grubości 1-2 cm, następnie wkładamy do rondla, dodajemy pieprz, sól, cebulę, czosnek, ocet, dobrze mieszamy wszystkie składniki i wkładamy do marynowania na 4-5 godzin na zimno.
osusz i usmaż marynowane kawałki mięsa na gorącej, naoliwionej patelni, od czasu do czasu mieszając, aż do połowy ugotowane. Kolejnym krokiem będzie wylanie pomidora z gorącym bulionem na kawałki łosia w taki sposób, aby przykryły mięso. Następnie dodaj cebulę, sól i wyślij do duszenia na małym ogniu. Kilka minut przed pełną gotowością dodaj czosnek. W trakcie ciężkiej pracy domowej udało nam się ugotować duszonego łosia. Jedzenie jest gotowe do degustacji!
z reguły duszony łosoś jest podawany na gorąco z gotowanymi ziemniakami. Życzymy smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Łosiatyna - 100   kcal/100g

Podobne przepisy