łosoś duszony
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
polędwica łosia jest myta i usuwana ze ścięgien, następnie kroimy ją na kawałki o grubości 1-2 cm, następnie wkładamy do rondla, dodajemy pieprz, sól, cebulę, czosnek, ocet, dobrze mieszamy wszystkie składniki i wkładamy do marynowania na 4-5 godzin na zimno.
osusz i usmaż marynowane kawałki mięsa na gorącej, naoliwionej patelni, od czasu do czasu mieszając, aż do połowy ugotowane. Kolejnym krokiem będzie wylanie pomidora z gorącym bulionem na kawałki łosia w taki sposób, aby przykryły mięso. Następnie dodaj cebulę, sól i wyślij do duszenia na małym ogniu. Kilka minut przed pełną gotowością dodaj czosnek. W trakcie ciężkiej pracy domowej udało nam się ugotować duszonego łosia. Jedzenie jest gotowe do degustacji!
z reguły duszony łosoś jest podawany na gorąco z gotowanymi ziemniakami. Życzymy smacznego!
osusz i usmaż marynowane kawałki mięsa na gorącej, naoliwionej patelni, od czasu do czasu mieszając, aż do połowy ugotowane. Kolejnym krokiem będzie wylanie pomidora z gorącym bulionem na kawałki łosia w taki sposób, aby przykryły mięso. Następnie dodaj cebulę, sól i wyślij do duszenia na małym ogniu. Kilka minut przed pełną gotowością dodaj czosnek. W trakcie ciężkiej pracy domowej udało nam się ugotować duszonego łosia. Jedzenie jest gotowe do degustacji!
z reguły duszony łosoś jest podawany na gorąco z gotowanymi ziemniakami. Życzymy smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Łosiatyna - 100 kcal/100g