skład / składniki
metoda gotowania
umyj jagnięcinę, osusz, pokrój na średnie kawałki (około 3 cm). Złożyć w misce o odpowiedniej wielkości, dodać sól, świeżo zmielony czarny i czerwony pieprz, połamane liście laurowe. Wlej olej i wszystko dobrze wymieszaj
włóż mięso z przyprawami do marynowania przez jeden dzień (lub przynajmniej przez noc) w lodówce. Na godzinę przed końcem marynowania dodaj obrane ząbki czosnku do mięsa.
teraz marynowane mięso należy ułożyć w małych słoikach (0,5 l). Wlej marynatę na wierzch. Umieść słoiki w naczyniu do pieczenia z wysokimi bokami, wlej do niego zimną wodę-jego poziom powinien znajdować się gdzieś na środku słoików. Zamknij każdy słoik pokrywką z folii.
włóż formę ze słoikami do piekarnika, włącz ją do podgrzania do 120 stopni Celsjusza. Trzymaj słoiki przyszłego gulaszu w piekarniku przez 4 godziny. Nie zapomnij dodać wody do formy w razie potrzeby - tak, aby cały czas była na tym samym poziomie.
Zamknij gotowy gulasz bezpośrednio na gorąco sterylnymi pokrywkami. Można go przechowywać przez długi czas lub jeść natychmiast po ugotowaniu.
smacznego! To jest pyszne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g