duszona jagnięcina z fasolą
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Czerwona fasola
Krok 3:
Czerwona fasola moczyć ją przez noc
Krok 4:
Fasola pęczniała przez noc
Krok 5:
Jagnięcinę kroimy na małe kawałki.
Krok 6:
Wrzucamy mięso do rondla, rozprowadzamy tam masło i wrzucamy do rondla, tam masło i smażymy.
Krok 7:
Smaż jagnięcinę, aż puści sok.
Krok 8:
Dodaj fasolę.
Krok 9:
Dodaj cebulę
Krok 10:
Napełnij wodą i podpal
Krok 11:
Wymieszaj śmietanę z mąką i solą.
Krok 12:
Śmietanę, mąkę i sól mieszamy do uzyskania gładkości
Krok 13:
Na koniec, gdy produkty są całkowicie ugotowane, dodaj śmietanę, wymieszaj i zagotuj.
Krok 14:
W razie potrzeby dodaj świeże warzywa.
Krok 15:
Jagnięcina duszona z fasolą jest gotowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g