jagnięcina duszona z fasolą

Tak ugotowana fasola nabiera prawdziwie orientalnego smaku! . Ponieważ w Mongolii hodowla bydła jest bardzo rozwinięta, dlatego większość potraw przygotowywana jest z jagnięciny i mięsa końskiego. Jest jeszcze jedna specyfika gotowania tego ludu, wszystko jest przygotowywane w dużych ilościach, więc wszystko jest o wiele smaczniejsze. W środowisku miejskim trudniej jest przygotować mongolski przepis kulinarny, ponieważ technologia będzie nieco zniekształcona.
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 34 % 15 g
tłuszcze 25 % 11 g
węglowodany 41 % 18 g
250 kcal
IG: 94 / 0 / 6

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 12 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Czerwona fasola

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Czerwona fasola moczyć ją przez noc

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Fasola pęczniała przez noc

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Jagnięcinę kroimy na małe kawałki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wrzucamy mięso do rondla, rozprowadzamy tam masło i wrzucamy do rondla, tam masło i smażymy.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Smaż jagnięcinę, aż puści sok.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj fasolę.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj cebulę

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Napełnij wodą i podpal

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wymieszaj śmietanę z mąką i solą.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Śmietanę, mąkę i sól mieszamy do uzyskania gładkości

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Na koniec, gdy produkty są całkowicie ugotowane, dodaj śmietanę, wymieszaj i zagotuj.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    W razie potrzeby dodaj świeże warzywa.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Jagnięcina duszona z fasolą jest gotowa!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy