skład / składniki
metoda gotowania
Przygotuj składniki. oprócz zestawu warzyw wskazanych w składzie składników, w razie potrzeby możesz dodać więcej do smaku, na przykład paprykę, nada potrawie przyjemny smak. Rzepa do potrawy lepiej jest używać młodej i soczystej, małej wielkości. Duże rośliny okopowe są zwykle suche, puste w środku, niezbyt soczyste i smaczne.
przygotuj warzywa na danie. Myjemy rzepę, usuwamy skórę i kroimy w drobną kostkę. Umyj marchewki, obierz i pokrój w kostkę, paski, zetrzyj lub przepuść przez robot kuchenny, co znacznie skróci czas spędzony na przygotowywaniu składników.
obierz cebulę i pokrój w kostkę. Pomidory nie mogą być używane do przygotowania tego dania, ale nadają przyjemną kwaskowatość, maskując niewielką świeżość potrawy. Pomidory myjemy i kroimy w kostkę.
wlej trochę oleju roślinnego do rondla. Rozgrzewamy go. Połóż cebulę i marchewkę na oleju, smaż przez około 5 minut, mieszając je drewnianą szpatułką. Warzywa potrzebują tylko trochę, bez smażenia ich, aż do uzyskania złotego smażenia, aby zachować maksimum witamin w warzywach i uczynić danie zdrowszym.
Dodaj rzepę do marchwi i cebuli. Dodaj sól, czarny pieprz do smaku. W razie potrzeby możesz dodać więcej ziół lub przypraw do smaku. Napełnij wodą, aby zakryła zawartość Tylko w połowie. Mieszać. Przykryj patelnię pokrywką, zagotuj mieszaninę i gotuj naczynie na średnim ogniu przez około 20 minut. następnie zdejmij pokrywkę, dodaj pomidory na patelnię. Mieszać. I nadal dusić pod pokrywką przez około 10 minut. następnie wyłącz ogień, pozostaw naczynie pod pokrywką na kuchence na około 10 minut. układamy warzywa na talerzach, posypujemy posiekanymi świeżymi ziołami na wierzchu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Rzepa - 30 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g