szarpana wieprzowina z sosem rybnym i spalonym cukrem
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
proponuję spróbować bardzo ciekawego dania mięsnego, które zawiera cukier i czarny pieprz. Te pozornie niepasujące składniki w rzeczywistości doskonale komponują się w tym kulinarnym przepisie. Spróbuj ugotować ten posiłek, a zgodzisz się ze mną.
najpierw weź mięso wieprzowe, pokonaj je i pokrój na małe kawałki, najlepiej w kostkę. Włóż do miski i przykryj czarnym pieprzem. Wymieszaj mięso.
posiekaj czosnek, szalotkę i zieloną cebulę, a białe podstawy osobno i zielone łodygi osobno.
teraz bierzemy suchą patelnię i wlewamy do niej cukier. Umieść patelnię na kuchence i rozpuść cukier. Konieczne jest, aby cukier karmelowy stał się złoty. Następnie szybko napełnij karmel bulionem i sosem rybnym. Następnie gotuj, mieszając, aż cały cukier rozpuści się w bulionie.
następnie dodaj białe części zielonej cebuli, szalotki, czosnku i mięsa do bulionu. Teraz doprowadzić do wrzenia, przykryć pokrywką i gotować na małym ogniu przez około półtorej godziny. Ten czas zależy oczywiście od czasu, w którym wieprzowina osiągnie gotowość. Pamiętaj, aby okresowo mieszać i sprawdzać gotowość wieprzowiny.
gdy mięso będzie gotowe, posyp danie zieloną cebulą (posiekanymi zielonymi częściami gałązek), a duszona wieprzowina z sosem rybnym i spalonym cukrem jest gotowa. Ryż jest zalecany do tego dania jako dodatek.
najpierw weź mięso wieprzowe, pokonaj je i pokrój na małe kawałki, najlepiej w kostkę. Włóż do miski i przykryj czarnym pieprzem. Wymieszaj mięso.
posiekaj czosnek, szalotkę i zieloną cebulę, a białe podstawy osobno i zielone łodygi osobno.
teraz bierzemy suchą patelnię i wlewamy do niej cukier. Umieść patelnię na kuchence i rozpuść cukier. Konieczne jest, aby cukier karmelowy stał się złoty. Następnie szybko napełnij karmel bulionem i sosem rybnym. Następnie gotuj, mieszając, aż cały cukier rozpuści się w bulionie.
następnie dodaj białe części zielonej cebuli, szalotki, czosnku i mięsa do bulionu. Teraz doprowadzić do wrzenia, przykryć pokrywką i gotować na małym ogniu przez około półtorej godziny. Ten czas zależy oczywiście od czasu, w którym wieprzowina osiągnie gotowość. Pamiętaj, aby okresowo mieszać i sprawdzać gotowość wieprzowiny.
gdy mięso będzie gotowe, posyp danie zieloną cebulą (posiekanymi zielonymi częściami gałązek), a duszona wieprzowina z sosem rybnym i spalonym cukrem jest gotowa. Ryż jest zalecany do tego dania jako dodatek.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Szalotka - 72 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g