skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec ziemniaki z mięsem w rękawie? Przygotuj jedzenie. Mięso pasuje do każdego, mam wieprzowinę. Jeśli został zamrożony, najpierw rozmroź go, przenosząc go z zamrażarki na dolną półkę lodówki. Z przypraw wziąłem czarny mielony pieprz, paprykę i ostre chili. Możesz dodać czosnek do smaku. Warzywa dobrze umyć szczotką pod bieżącą wodą.
Krok 2:
Umyj mięso, osusz i pokrój na małe kawałki.
Krok 3:
Obierz marchewki i pokrój w pierścienie lub kostki, jak chcesz. Możesz go zetrzeć na grubej tarce.
Krok 4:
Pokrój obraną cebulę w kostkę lub półpierścienie.
Krok 5:
Czyste i obrane ziemniaki-duże kostki wielkości kawałków mięsa.
Krok 6:
Weź rękaw do pieczenia o długości około 50 cm. Włóż do niego ziemniaki, cebulę i marchewkę.
Krok 7:
Połóż mięso na warzywach. Dodaj sól i przyprawy. Wlej olej roślinny. Zawiąż luźny koniec, pozostawiając trochę wolnego miejsca.
Krok 8:
Użyj rąk, aby wymieszać żywność, aktywnie obracając rękaw z boku na bok. Umieść go w większej formie lub na blasze do pieczenia. Użyj noża, aby wykonać małe nakłucia na górze, aby para mogła się wydostać.
Krok 9:
Piecz mięso z ziemniakami w piekarniku w temperaturze 180°C przez około godzinę. Następnie wyjmij formę z rękawem z piekarnika bez wyłączania ciepła. Ostrożnie za pomocą noża i widelca odetnij rękaw od góry i otwórz jego krawędzie. Włącz tryb grillowania lub konwekcji w piekarniku. Umieść mięso z ziemniakami na kolejne 10-15 minut, aby na wierzchu powstała rumiana skorupa. Jeśli nie masz konwekcji, Ustaw mięso w normalnym trybie, aż się zrumieni.
uwielbiam gotować w rękawie-wygodne, szybkie, smaczne. I to danie nie było wyjątkiem. Mięso okazało się bardzo miękkie, ziemniaki były doskonale duszone, wszystko było nasycone aromatami przypraw. Na pewno będę gotować więcej!
mięso do tego przepisu nadaje się absolutnie każdy-wołowina , wieprzowina, jagnięcina, kurczak, indyk. W zależności od tego, co wolisz, Wybierz dla niego przyprawy. Możesz dodać czosnek bezpośrednio w plasterkach, nada on swój aromat produktom. A następnie usuń same goździki z gotowego dania.
wraz z ziemniakami możesz umieścić inne warzywa-cukinię, bakłażan, paprykę, fasolkę szparagową.
zamiast oleju roślinnego możesz umieścić kawałki masła.
do takiego dania dodaje się również śmietanę, majonez lub sos pomidorowy.
podczas serwowania posyp naczynie posiekanymi ziołami.
w przypadku tego przepisu nie ma znaczenia, z której części tuszy wybrać mięso, ponieważ podczas gotowania nadal będzie miękkie.
oprócz wieprzowiny w tym daniu można użyć dowolnego innego mięsa. Pamiętaj, że czas gotowania, a także smak i kaloryczność potrawy ulegną zmianie. Na przykład wołowina gotuje się dłużej niż wieprzowina, podczas gdy filet z kurczaka lub indyk jest mniejszy.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g