gulasz jagnięcy
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
najpierw umyj, pokrój jagnięcinę na małe kawałki i usmaż na gorącej patelni. Posiekaj cebulę i dodaj do mięsa, a także dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj mąkę, dokładnie wymieszaj i smaż przez 5 minut.
następnie przenieś mięso z cebulą na patelnię, dodaj koncentrat pomidorowy, posiekany czosnek i pikle, wszystko wymieszaj. Dodaj również bulion mięsny i czerwone wino. Ponownie wymieszaj. Przykryj garnek szczelnie pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne pół godziny na umiarkowanym ogniu.
podawaj gotowe danie na gorąco wraz ze smażonymi ziemniakami lub gotowanym ryżem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g