skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić cukinię z kapustą i ziemniakami w powolnej kuchence? Przygotuj niezbędne produkty, umyj i obierz warzywa.
Krok 2:
Pokrój ziemniaki w średnią kostkę.
Krok 3:
Zetrzyj marchewki na grubej tarce lub pokrój w drobną kostkę.
Krok 4:
Cukinię pokruszyć w drobną kostkę.
Krok 5:
Posiekaj kapustę w cienkie paski.
Krok 6:
W garnku Multicooker wlej pokrojone warzywa.
Krok 7:
Do wody dodaj koncentrat pomidorowy, sól i czarny pieprz. Mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 8:
Wlać nadzienie do warzyw i zamknąć pokrywkę wolnowaru.
Krok 9:
Włącz program & quot; pieczenie" na 1 godzinę. Przed podaniem wymieszaj warzywa i włóż na talerz. Smacznego!
pamiętaj, że ostateczny wynik tego dania zależy od tego, jak zmielisz marchewki: starte marchewki zamieniają się w papkę podczas obróbki cieplnej i równomiernie mieszają się z resztą składników, pokrojone w paski lub kostki zachowają swój kształt.
koncentrat pomidorowy w tym przepisie można zastąpić pomidorami we własnym soku, świeżymi pomidorami lub keczupem.
pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g