cukinia z kapustą i ziemniakami w powolnej kuchence

Miękkie i aromatyczne warzywa, danie jest łatwe do przygotowania! Cukinię z kapustą i ziemniakami w powolnej kuchence można ugotować w nadzieniu pomidorowym. Aby to zrobić, weź czystą wodę, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Będziesz potrzebował trybu pieczenia, w którym warzywa są delikatne i bardzo smaczne. Cukinię z warzywami można podawać na stole jako samodzielne danie lub z rybą lub mięsem.
NinelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 89 % 8 g
33 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić cukinię z kapustą i ziemniakami w powolnej kuchence? Przygotuj niezbędne produkty, umyj i obierz warzywa.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój ziemniaki w średnią kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj marchewki na grubej tarce lub pokrój w drobną kostkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Cukinię pokruszyć w drobną kostkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posiekaj kapustę w cienkie paski.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    W garnku Multicooker wlej pokrojone warzywa.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Do wody dodaj koncentrat pomidorowy, sól i czarny pieprz. Mieszaj, aż będzie gładka.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlać nadzienie do warzyw i zamknąć pokrywkę wolnowaru.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Włącz program & quot; pieczenie" na 1 godzinę. Przed podaniem wymieszaj warzywa i włóż na talerz. Smacznego!

pamiętaj, że ostateczny wynik tego dania zależy od tego, jak zmielisz marchewki: starte marchewki zamieniają się w papkę podczas obróbki cieplnej i równomiernie mieszają się z resztą składników, pokrojone w paski lub kostki zachowają swój kształt. 

koncentrat pomidorowy w tym przepisie można zastąpić pomidorami we własnym soku, świeżymi pomidorami lub keczupem.

pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki. 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g

Podobne przepisy