Rolada z kurczaka w szynce

naturalny i pyszny przysmak mięsny w domu. Domowe danie jest zawsze smaczniejsze i zdrowsze niż to, co jest sprzedawane w sklepach. Kurczaka zastąpimy indykiem, sól sosem sojowym, dodamy warzywa i otrzymamy produkt dietetyczny. Bez barwników i GMO.
GalinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 72 % 21 g
tłuszcze 24 % 7 g
węglowodany 3 % 1 g
153 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 12 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Szynka to forma, która składa się z następujących elementów: kolba z otworami; dwie zdejmowane pokrywy, między którymi umieszczamy nasz kęs mięsa; sprężyny do wywierania nacisku są właściwie prasą. Potrzebujemy również torby do pieczenia.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na dnie kolby zainstaluj jedną z pokrywek i ostrożnie rozłóż torbę do pieczenia

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Uwolnij kurczaka ze skóry i kości, opłucz, osusz

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój mięso na małe kawałki i włóż do blendera. W rzeczywistości może być wiele rodzajów nadzienia: mieszanka kawałków z mięsem mielonym, całe kawałki, można dodać grzyby, oliwki, marchew, suszone śliwki z orzechami itp.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Lubię, gdy mięso nie jest w kawałkach, a nie mielone, ale drobno posiekane. I tak łatwiej jest znaleźć i usunąć niepotrzebne żyły, filmy.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż mięso do miski, dodaj bulion i wszystkie suche składniki. Dobrze zagnieść rękami, aby wszystkie kawałki były równomiernie nasączone przyprawami. Przykryj folią, wstaw do lodówki na kilka godzin do marynowania.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ostrożnie włóż gotowe nadzienie do przygotowanej torby i ubij ręką, łyżką lub tłuczkiem

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dobrze dokręć klipsem

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Przykryj drugą pokrywą na górze i zainstaluj sprężyny, uważając, aby nie przebić paczki od dołu.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Tak wygląda nasza prasa

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Umieść matę ochronną na dnie wolnowaru, aby uniknąć uszkodzenia DNA. Rozłóż szynkę i zalej zimną wodą. Możesz gotować w urządzeniu takim jak szynka w piekarniku, w powolnej kuchence i na kuchence. Wybieram CF.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Ustaw tryb "gaszenia" na 50-60 minut.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Po godzinie ostrożnie wyjmij z gorącej wody, a następnie odłóż na bok do ostygnięcia. Gdy kolba ostygnie, włóż ją do lodówki na kilka godzin w celu zestalenia. Zostawiam na noc.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Wyjmujemy rękaw z kolby z naszym mięsem delikatesowym

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Uwalniamy paczkę i otrzymujemy pachnącą, pokrytą warstwą pysznej galaretki, bułkę z kurczaka.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    No i dalej, kto jak: z chlebem, z sosem, z warzywami, czy po prostu! Smacznego!

Rolada z kurczaka w szynce jest prosta w przygotowaniu. Najważniejszą zaletą jest to, że sam możesz wybrać produkty, których chcesz użyć i zawsze możesz mieć pewność co do składu. Pyszne i apetyczne danie będzie doskonałą opcją na śniadania lub przekąski na świąteczny stół.Bardzo lubiane przez dzieci i dorosłych! Świetna opcja na piknik.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Rosół z kurczaka - 19   kcal/100g
  • Udka z kurczaka - 185   kcal/100g

Podobne przepisy