skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie składniki.
Krok 2:
Szynka to forma, która składa się z następujących elementów: kolba z otworami; dwie zdejmowane pokrywy, między którymi umieszczamy nasz kęs mięsa; sprężyny do wywierania nacisku są właściwie prasą. Potrzebujemy również torby do pieczenia.
Krok 3:
Na dnie kolby zainstaluj jedną z pokrywek i ostrożnie rozłóż torbę do pieczenia
Krok 4:
Uwolnij kurczaka ze skóry i kości, opłucz, osusz
Krok 5:
Pokrój mięso na małe kawałki i włóż do blendera. W rzeczywistości może być wiele rodzajów nadzienia: mieszanka kawałków z mięsem mielonym, całe kawałki, można dodać grzyby, oliwki, marchew, suszone śliwki z orzechami itp.
Krok 6:
Lubię, gdy mięso nie jest w kawałkach, a nie mielone, ale drobno posiekane. I tak łatwiej jest znaleźć i usunąć niepotrzebne żyły, filmy.
Krok 7:
Włóż mięso do miski, dodaj bulion i wszystkie suche składniki. Dobrze zagnieść rękami, aby wszystkie kawałki były równomiernie nasączone przyprawami. Przykryj folią, wstaw do lodówki na kilka godzin do marynowania.
Krok 8:
Ostrożnie włóż gotowe nadzienie do przygotowanej torby i ubij ręką, łyżką lub tłuczkiem
Krok 9:
Dobrze dokręć klipsem
Krok 10:
Przykryj drugą pokrywą na górze i zainstaluj sprężyny, uważając, aby nie przebić paczki od dołu.
Krok 11:
Tak wygląda nasza prasa
Krok 12:
Umieść matę ochronną na dnie wolnowaru, aby uniknąć uszkodzenia DNA. Rozłóż szynkę i zalej zimną wodą. Możesz gotować w urządzeniu takim jak szynka w piekarniku, w powolnej kuchence i na kuchence. Wybieram CF.
Krok 13:
Ustaw tryb "gaszenia" na 50-60 minut.
Krok 14:
Po godzinie ostrożnie wyjmij z gorącej wody, a następnie odłóż na bok do ostygnięcia. Gdy kolba ostygnie, włóż ją do lodówki na kilka godzin w celu zestalenia. Zostawiam na noc.
Krok 15:
Wyjmujemy rękaw z kolby z naszym mięsem delikatesowym
Krok 16:
Uwalniamy paczkę i otrzymujemy pachnącą, pokrytą warstwą pysznej galaretki, bułkę z kurczaka.
Krok 17:
No i dalej, kto jak: z chlebem, z sosem, z warzywami, czy po prostu! Smacznego!
Rolada z kurczaka w szynce jest prosta w przygotowaniu. Najważniejszą zaletą jest to, że sam możesz wybrać produkty, których chcesz użyć i zawsze możesz mieć pewność co do składu. Pyszne i apetyczne danie będzie doskonałą opcją na śniadania lub przekąski na świąteczny stół.Bardzo lubiane przez dzieci i dorosłych! Świetna opcja na piknik.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 185 kcal/100g