Baranina w kotle na kuchence
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
więc do gotowania umyj pół kilograma jagnięciny (powinna być tłusta, wtedy będzie dużo soku) i pokrój na małe kawałki. Następnie wymieszaj z posiekaną cebulą, solą, ziołami i pieprzem i włóż do głębokiego żeliwnego kotła. Upewnij się, że pokrywa jest szczelnie zamknięta, włącz mały ogień i gotuj na wolnym ogniu przez półtorej godziny, czasami mieszając. To wszystko-przepis jest bardzo prosty, ale potem ta jagnięcina z dowolnym dodatkiem sprawi tyle radości, że wrócisz do tego przepisu więcej niż raz.
ach tak, zgodnie ze wspaniałymi kaukaskimi tradycjami radzę trochę czerwonego wina do tego dania – będzie jeszcze smaczniej, chociaż wydaje się, że to po prostu niemożliwe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g