kawior z cukinii prosty przez maszynę do mięsa bez czosnku

gęsty, o bogatym smaku! Świetna przystawka lub dodatek! Kawior z cukinii prosty przez maszynę do mięsa to wspaniałe połączenie dojrzałych warzyw w jednym naczyniu. Proces gotowania jest bardzo prosty, a wynik mile zaskoczy. Bogaty smak, który przypomni wspaniałą pogodę i ciepłe słońce pośród mroźnej zimy.
NoahAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 1 g
tłuszcze 22 % 2 g
węglowodany 67 % 6 g
41 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić prosty kawior z cukinii przez maszynę do mięsa? Weź produkty według listy. Proporcje podano dla warzyw nieobranych. Wybierz młodą cukinię. Jeśli masz dojrzałą cukinię do kawioru, pamiętaj, aby usunąć skórkę i usunąć nasiona (pamiętaj, że wagę starej cukinii do przepisu rozważymy już obraną). Lepiej jest wziąć olej słonecznikowy bez zapachu. Koncentrat pomidorowy można zastąpić keczupem bez dodatków, ale wtedy kawior będzie nieco słodszy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Opłucz młodą cukinię, obierz i pokrój w kostkę lub kostki. Rozmiar kawałków powinien być taki, aby zmieścił się w otworze maszynki do mięsa.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz cebulę i marchewkę, opłucz warzywa. Pokrój cebulę w drobną kostkę. Zetrzyj marchewki na średniej tarce, możesz użyć siekacza lub maszynki do mięsa.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umyj pomidory, Wytnij miejsce łodygi i pokrój w plasterki lub duże kostki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Podsmaż cebulę z marchewką na bezwonnym oleju do miękkości. Ustaw ogień na średni i mieszaj, aby się nie przypalił. Przekręć schłodzone warzywa w maszynce do mięsa, aby kawior był bardziej jednorodny.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Obróć cukinię w maszynce do mięsa i włóż do sita, aby nadmiar płynu zniknął.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przewiń kliny pomidora w maszynce do mięsa. Skóra nie jest konieczna do usunięcia, nadal będzie kruszona.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    W naczyniu do duszenia złóż skręconą cukinię bez płynu, pokruszone pomidory, smażone warzywa i wymieszaj.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj koncentrat pomidorowy i sól, ponownie wymieszaj. Konieczne jest umieszczenie dodatkowych przypraw, aby nie zakłócać smaku kawioru z cukinii.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Gotuj kawior z cukinii na małym ogniu przez 1,5 godziny, ciągle mieszając. W tym czasie przygotuj słoiki i pokrywki.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Pod koniec gotowania wlej ocet, wymieszaj i ponownie zagotuj i natychmiast zdejmij z ognia.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Włóż wrzący kawior z cukinii do sterylnych słoików i zwiń. Z tej liczby produktów uzyskuje się 7 półlitrowych słoików.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Zawiń słoiki z kawiorem i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Przechowuj kawior do squasha w ciemnym i chłodnym miejscu.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Prosty kawior z cukinii przez maszynę do mięsa bez czosnku jest aromatyczny, gęsty, jednolity, delikatny i bardzo smaczny.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Szczęśliwe puste miejsca!

jak obliczyć liczbę puszek, dlaczego puszki eksplodują i jak tego uniknąć, a także sekrety i hacki życia, przeczytaj artykuł o przygotowaniach na zimę.

która cukinia będzie najlepsza? Wybierz młode owoce o delikatnej skórce. Umyj je i obierz. Nie trzeba ciąć bardzo cienkiej skóry. Jeśli używasz bardziej dojrzałej cukinii, odetnij grubą skórkę i wytnij środek z nasionami.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 



smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy