papryka faszerowana kapustą na zimę
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty według listy.
Krok 2:
Drobno posiekaj kapustę i połowę cebuli.
Krok 3:
Na rozgrzanym oleju lekko podsmaż cebulę, dodaj kapustę. Sól, pieprz.
Krok 4:
Dusić kapustę, aż płyn wyparuje.
Krok 5:
Obierz paprykę z nasion i zanurz we wrzącej wodzie na 3-4 minuty.
Krok 6:
Odwróć do wody szkła.
Krok 7:
Napełnij paprykę uzyskanym mięsem mielonym. Oddzielnie rozcieńczyć pastę wodą i zagotować. Umieść paprykę w powstałym nadzieniu pomidorowym i zagotuj. Gotuj paprykę na małym ogniu przez około pół godziny.
Krok 8:
Włóż gorącą paprykę do sterylnych słoików.
Krok 9:
Wypełnij polewą pomidorową. Zwiń i umieść pod "futrem".
papryka nadziewana kapustą na zimę to kolejna opcja przygotowania papryki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g