papryka faszerowana kapustą na zimę

papryka faszerowana kapustą na zimę to świetne przygotowanie. Proponuję inną opcję przygotowania faszerowanej papryki-paprykę faszerowaną kapustą na zimę. Powstały produkt jest dobrze przechowywany, wygodnie jest go używać na lunch lub kolację jako drugie bezmięsne danie lub jako dodatek do mięsa, drobiu. Konserwy można spożywać zarówno schłodzone, jak i gorące, w zależności od przeznaczenia.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 1 g
tłuszcze 40 % 4 g
węglowodany 50 % 5 g
49 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 14 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty według listy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno posiekaj kapustę i połowę cebuli.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na rozgrzanym oleju lekko podsmaż cebulę, dodaj kapustę. Sól, pieprz.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dusić kapustę, aż płyn wyparuje.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Obierz paprykę z nasion i zanurz we wrzącej wodzie na 3-4 minuty.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Odwróć do wody szkła.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Napełnij paprykę uzyskanym mięsem mielonym. Oddzielnie rozcieńczyć pastę wodą i zagotować. Umieść paprykę w powstałym nadzieniu pomidorowym i zagotuj. Gotuj paprykę na małym ogniu przez około pół godziny.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Włóż gorącą paprykę do sterylnych słoików.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wypełnij polewą pomidorową. Zwiń i umieść pod "futrem".

papryka nadziewana kapustą na zimę to kolejna opcja przygotowania papryki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy