skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec serce wieprzowe w garnkach w piekarniku z ziemniakami? Przygotuj wszystkie niezbędne produkty. Możesz użyć dowolnych warzyw według własnego gustu. Wziąłem standardowy zestaw, który jest dostępny w prawie każdym domu. Odpowiednie są dowolne pomidory, zarówno wiśniowe, jak i zwykłe. A jeśli chcesz, możesz je całkowicie wykluczyć.
Krok 2:
Opłucz i osusz Serce. Usuń naczynia, filmy i warstwy tłuszczu, jeśli takie istnieją. Pokrój serce na małe kawałki tego samego rozmiaru.
Krok 3:
Obierz ziemniaki, marchewkę, cebulę i czosnek. Przekrój paprykę na pół i usuń rdzeń z nasionami. Opłucz wszystkie warzywa i osusz papierowymi serwetkami.
Krok 4:
Pokrój ziemniaki w małe kostki lub kostki, jak zwykle.
Krok 5:
Na patelni rozgrzej olej roślinny. Wyślij kawałki mięsa do smażenia. Na dużym ogniu, mieszając, doprowadź serce do zrumienienia. Zajmie to około 10 minut. Wyjmij kawałki na osobny talerz.
Krok 6:
Na tej samej patelni wyślij cebulę, paprykę i marchewkę, wstępnie pokrojoną w małe kostki. W razie potrzeby dodaj trochę więcej oleju roślinnego.
Krok 7:
Smaż warzywa przez chwilę.
Krok 8:
Przygotuj garnki. Umyj je i osusz ręcznikiem kuchennym.
Krok 9:
W doniczkach ułóż pierwszą warstwę ziemniaków.
Krok 10:
Następnie wyślij smażone serce i posyp posiekanym czosnkiem na wierzchu.
Krok 11:
Zrób warzywa w następnej warstwie.
Krok 12:
Na koniec wyślij pomidory, które nie są zbyt duże, do każdej doniczki.
Krok 13:
Wlej ciepłą wodę do głębokiej małej miski. Sól do smaku i dodaj ulubione przyprawy. Wymieszaj, aby rozpuścić sól. Z przypraw użyłam trochę kolendry, mieszanki mielonej papryki i szczypty suchego czosnku. Ile wziąć wody? Miałem garnki o pojemności 0,5 l. na każdy garnek użyłem 150 ml.woda.
Krok 14:
Wlej wodę do doniczek, nie sięgając krawędzi około 2x centymetrów. Przykryj pokrywkami i włóż do piekarnika. Piec do miękkości. Ile i w jakiej temperaturze gotować danie? Skoncentruj się na możliwościach swojego piekarnika. Pieczę w trybie "góra-dół" w temperaturze 220 stopni przez około godzinę.
Krok 15:
Gotowe! Podawaj na gorąco, posypane świeżymi ziołami
smacznego!
umyj mięso, osusz ręcznikiem papierowym, w przeciwnym razie nadmierna wilgoć nie pozwoli mu się usmażyć - będzie się dusić.
jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal / 100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Serce wieprzowe - 118 kcal/100g