skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przed włożeniem do żeliwa białe suche grzyby moczyć w zimnej wodzie przez pięć godzin przed gotowaniem, koguta należy pokroić na duże kawałki
Krok 2:
Średniej wielkości ziemniaki podzielone na pół
Krok 3:
Pokrój cebulę w półpierścienie
Krok 4:
Cukinia pokrojona w pierścienie
Krok 5:
Zakładkę do żeliwa należy wykonać w następujących warstwach: ziemniaki, mięso drobiowe, borowiki, pieprz, sól dodaj liść laurowy i ziele angielskie do smaku.
Krok 6:
Potem znowu warstwa ziemniaków i resztki koguta
Krok 7:
Na wierzch kładziemy gałązkę rozmarynu, śmietanę
Krok 8:
A ostatnią górną warstwę kładziemy cukinią, solą i dodajemy czarny pieprz
Krok 9:
Wlej 1 litr wody.
Krok 10:
Wkładamy żeliwo do marudzenia przez co najmniej cztery godziny. Po określonym czasie danie będzie gotowe. Smacznego!
przepisy kulinarne gotowane w piecach w trybie gotowania w żeliwnych naczyniach są najsmaczniejsze. Ten, kto spróbuje zupy lub innego dania, na przykład owsianki gotowanej w piecu, zrozumie to. Z jednej strony jest teraz coraz mniej rosyjskich pieców, ale z drugiej wielu ma kompleksy pieców w sektorach prywatnych, na których można gotować w ten sposób. Ale nawet jeśli nie masz takiej "przyjemności", ogromna liczba zwykłych domowych multicookerów ma tryb marnowania. Dlatego ten przepis ma zastosowanie w zwykłych domowych kuchniach. Z moich obserwacji chcę zauważyć, że kogut nie został wybrany na próżno. Możesz użyć zwykłego kurczaka. Ale mięso koguta, zwłaszcza wiejskie żylaste, daje temu daniu dobry, fajny napar. I nawet jeśli mięso koguta jest trudne, w trybie marudzenia osiągnie niezbędny stan do spożycia. Alternatywnie mięso z kurczaka można po prostu zastąpić wieprzowiną lub wołowiną. Czas na gotowość to około czterech godzin marudzenia. Ale widzę dogodny moment, aby przygotować się na noc, a rano danie będzie gotowe na śniadanie. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Rozmaryn - 131 kcal/100g
- Borowiki suszone - 286 kcal/100g
- Kurki suszone - 261 kcal/100g
- Borowiki suszone - 231 kcal/100g
- Borowiki suszone - 315 kcal/100g
- Shiitake suszone - 331 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal/100g