pieczeń koguta z borowikami w żeliwnym piecu.

bardzo niezwykłe, zdrowe, smaczne, pożywne. Przepis na gotowanie pieczeni w żeliwie w kompleksie pieców z koguta z borowikami. Jeśli masz żeliwny, piec lub ceglany grill, otrzymasz wspaniałe danie. Ale w powolnej kuchence w trybie marnotrawstwa będzie idealnie, a także w piekarniku.
The Patricks channelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 8 g
tłuszcze 32 % 7 g
węglowodany 32 % 7 g
125 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 6 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przed włożeniem do żeliwa białe suche grzyby moczyć w zimnej wodzie przez pięć godzin przed gotowaniem, koguta należy pokroić na duże kawałki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Średniej wielkości ziemniaki podzielone na pół

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój cebulę w półpierścienie

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Cukinia pokrojona w pierścienie

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zakładkę do żeliwa należy wykonać w następujących warstwach: ziemniaki, mięso drobiowe, borowiki, pieprz, sól dodaj liść laurowy i ziele angielskie do smaku.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Potem znowu warstwa ziemniaków i resztki koguta

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Na wierzch kładziemy gałązkę rozmarynu, śmietanę

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    A ostatnią górną warstwę kładziemy cukinią, solą i dodajemy czarny pieprz

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wlej 1 litr wody.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wkładamy żeliwo do marudzenia przez co najmniej cztery godziny. Po określonym czasie danie będzie gotowe. Smacznego!

przepisy kulinarne gotowane w piecach w trybie gotowania w żeliwnych naczyniach są najsmaczniejsze. Ten, kto spróbuje zupy lub innego dania, na przykład owsianki gotowanej w piecu, zrozumie to. Z jednej strony jest teraz coraz mniej rosyjskich pieców, ale z drugiej wielu ma kompleksy pieców w sektorach prywatnych, na których można gotować w ten sposób. Ale nawet jeśli nie masz takiej "przyjemności", ogromna liczba zwykłych domowych multicookerów ma tryb marnowania. Dlatego ten przepis ma zastosowanie w zwykłych domowych kuchniach. Z moich obserwacji chcę zauważyć, że kogut nie został wybrany na próżno. Możesz użyć zwykłego kurczaka. Ale mięso koguta, zwłaszcza wiejskie żylaste, daje temu daniu dobry, fajny napar. I nawet jeśli mięso koguta jest trudne, w trybie marudzenia osiągnie niezbędny stan do spożycia. Alternatywnie mięso z kurczaka można po prostu zastąpić wieprzowiną lub wołowiną. Czas na gotowość to około czterech godzin marudzenia. Ale widzę dogodny moment, aby przygotować się na noc, a rano danie będzie gotowe na śniadanie. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Rozmaryn - 131   kcal/100g
  • Borowiki suszone - 286   kcal/100g
  • Kurki suszone - 261   kcal/100g
  • Borowiki suszone - 231   kcal/100g
  • Borowiki suszone - 315   kcal/100g
  • Shiitake suszone - 331   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Młoda cukinia - 24   kcal/100g

Podobne przepisy