duszone ziemniaki z lekkim i grzybami w powolnej kuchence

pyszne, zdrowe i łatwe w przygotowaniu! Moja rodzina bardzo lubi duszone ziemniaki.Robię to danie zawsze inaczej.Tym razem spróbowałam duszonych ziemniaków z lekkim i grzybami.Smak był niesamowity.
Svetlana ImmortalAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 2 g
tłuszcze 9 % 1 g
węglowodany 73 % 8 g
48 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Smażyć marchewkę i cebulę na oleju roślinnym. Pokrój cebulę w kostkę, trzy marchewki na grubej tarce.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Włóż grzyby, miałem borowiki w zamrażarce wraz z czerwonymi gotowanymi.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój ziemniaki

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zasypiamy płuco, wcześniej ugotowane.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Napełnij wszystko wodą, dodaj sól, pieprz, przyprawy, liść laurowy

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj warzywa do smaku, mam koperek i pietruszkę. Zamykamy Multicooker i ustawiamy na 1,5 godziny.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Smacznego!

płuco gotuję w szybkowarze, gdy syczy przez 50 minut, więc smak będzie bogatszy niż w powolnej kuchence surowe płuco gotować z ziemniakami, tutaj będziesz musiał gotować wszystkie 3 godziny. A wieczorem włożyłem lekkie gotowanie do szybkowaru, a rano gotuję duszone ziemniaki z lekkim gotowym do spożycia na lunch. Wlej wodę, aby tylko ukryć wszystkie składniki, aby nie uzyskać zupy. Tomim około 1,5 godziny. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Borowiki świeże - 34   kcal/100g
  • Białe smażone - 162   kcal/100g
  • Białe marynowane - 24   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Majeranek - 271   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Płuca - 92   kcal/100g
  • Płuco wieprzowe - 85   kcal/100g
  • Płuco wołowe - 92   kcal/100g
  • Płuco cielęce - 90   kcal/100g

Podobne przepisy