duszone ziemniaki z lekkim i grzybami w powolnej kuchence
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Smażyć marchewkę i cebulę na oleju roślinnym. Pokrój cebulę w kostkę, trzy marchewki na grubej tarce.
Krok 2:
Włóż grzyby, miałem borowiki w zamrażarce wraz z czerwonymi gotowanymi.
Krok 3:
Pokrój ziemniaki
Krok 4:
Zasypiamy płuco, wcześniej ugotowane.
Krok 5:
Napełnij wszystko wodą, dodaj sól, pieprz, przyprawy, liść laurowy
Krok 6:
Dodaj warzywa do smaku, mam koperek i pietruszkę. Zamykamy Multicooker i ustawiamy na 1,5 godziny.
Krok 7:
Smacznego!
płuco gotuję w szybkowarze, gdy syczy przez 50 minut, więc smak będzie bogatszy niż w powolnej kuchence surowe płuco gotować z ziemniakami, tutaj będziesz musiał gotować wszystkie 3 godziny. A wieczorem włożyłem lekkie gotowanie do szybkowaru, a rano gotuję duszone ziemniaki z lekkim gotowym do spożycia na lunch. Wlej wodę, aby tylko ukryć wszystkie składniki, aby nie uzyskać zupy. Tomim około 1,5 godziny. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Borowiki świeże - 34 kcal/100g
- Białe smażone - 162 kcal/100g
- Białe marynowane - 24 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Majeranek - 271 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Płuca - 92 kcal/100g
- Płuco wieprzowe - 85 kcal/100g
- Płuco wołowe - 92 kcal/100g
- Płuco cielęce - 90 kcal/100g