duszona wieprzowina z ziemniakami w doniczkach
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój wieprzowinę w kostkę, Posol i usmaż na oleju roślinnym.
dodaj cebulę. Obsmażać.
połóż ziemniaki pokrojone na duże kawałki na dnie doniczek.
ułóż mięso cebulą na wierzchu.
połóż startą marchewkę na mięsie.
następnie ułóż kawałki papryki i pomidorów.
sól, pieprz wszystko. Dodaj przyprawy do mięsa.
napełnij gorącą wodą do połowy garnka i włóż do piekarnika na godzinę w temperaturze 200 stopni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g