ucho na stosie w kotle

najsmaczniejsze, kolorowe ucho o zapachu ognia! Podczas wędkowania lub z rodziną na pikniku spróbuj ugotować ucho w kotle na ognisku. Możesz wziąć dowolną rybę do zupy, najważniejsze jest to, że jest świeża.
PerłaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 80 % 4 g
20 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystko, czego potrzebujesz do przygotowania zupy rybnej. Będziesz potrzebował bardzo prostego zestawu produktów. Umyj marchewki i ziemniaki szczotką, aby pozbyć się resztek ziemi.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz ziemniaki z marchewką, opłucz je w czystej wodzie. Dokładnie umyj Cebulki razem ze skórką.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Grubo pokrój ziemniaki, jeśli masz małe bulwy, zostaw je w całości.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój marchewkę w koła, pół koła lub kostki, jak chcesz i bardziej znajomo.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Oczyść rybę z łusek, wypatrosz i usuń skrzela. Opłucz każdą tuszę w wodzie, a następnie osusz ręcznikiem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój dużą rybę na pół lub na 3-4 części (w zależności od wielkości). Pozostaw małe ryby w całości.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozpal ogień, wlej wodę do kotła i pozostaw na dużym ogniu, aż się zagotuje.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Gdy woda zacznie bulgotać, wyślij ziemniaki i cebulki do kotła. W razie potrzeby cebulę można obrać, smak gotowego dania nie zmieni się zbytnio.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Skórka cebuli nadaje bulionowi ładny, złocistożółty odcień, więc wolę nie obierać cebul. Gotuj warzywa przez około 5-10 minut, staraj się, aby woda nie bulgotała, wyreguluj ogień, aby bulion tylko lekko się zagotował.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj marchewkę do kotła i Posol przyszłe ucho do smaku. Gotuj, aż wszystkie warzywa będą całkowicie ugotowane.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wyślij rybę do bulionu.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Bardzo delikatnie wymieszaj, usuń powstałą pianę i pozostaw na ogniu przez około 10 minut(aż ryba się ugotuje).

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    W tym czasie włóż kłodę do ognia, aby jedna krawędź została zwęglona (jak na zdjęciu).

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Wlej kieliszek wódki.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Następnie opuść zwęgloną krawędź kłody do kotła, przytrzymaj przez jedną lub dwie sekundy i wyjmij.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Na koniec Wyślij losowo pokrojone warzywa do ucha.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Usuń resztki węgli spod kotła, przykryj zupę i pozostaw na około 10-15 minut. Ucho jest gotowe, możesz podać!

& nbsp;   pod koniec gotowania możesz wyłowić cebulki z zupy rybnej, spełniły już swoją funkcję. Zwykle zostawiam cebulę w bulionie do pikantnego podania.

  & nbsp;w niektórych przepisach zaleca się dodanie do ucha liścia laurowego, a także parasola koperkowego. Używaj tych przypraw zgodnie z preferencjami smakowymi.

   krok 13,14 i 15 można pominąć.

   ucho gotowane na ognisku w kotle jest bardzo smaczne zarówno na zimno, jak i na gorąco.

spróbuj koniecznie!

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Wódka - 235   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy