skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec ser camembert w piekarniku z czosnkiem? To bardzo szybkie i proste. Aby rozpocząć, przygotuj wszystkie niezbędne składniki zgodnie z listą. Camembert pasuje do każdej zawartości tłuszczu. Jeśli nie możesz kupić camemberta, możesz go zastąpić Brie. Oprócz czosnku możesz użyć igły rozmarynu do aromatyzowania. Możesz zastąpić oliwę z oliwek inną roślinną.
Krok 2:
Camembert wyjmij z opakowania. Na powierzchni użyj ostrego noża, aby wykonać płytkie ukośne cięcia.
Krok 3:
Obierz ząbki czosnku i pokrój w cienkie plasterki lub kółka.
Krok 4:
Przenieś ser do małej wyłożonej pergaminem Formy do pieczenia. Jeśli twój ser był sprzedawany w drewnianym pudełku, użyj go do pieczenia. Wbij płatki czosnku w szczeliny na serze. Na wierzch polej ser oliwą z oliwek. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 5-10 minut lub nieco dłużej, w zależności od grubości sera i cech piekarnika.
Krok 5:
Wskazane jest, aby nie odchodzić daleko od piekarnika. Ponieważ ser topi się wystarczająco szybko i może całkowicie się rozprowadzić i stracić swój kształt. Po raz pierwszy upiekłam ten ser i tak się stało. Rozłożył się już w 8. minucie. Przy drugiej próbie zaczął się topić już w 5. minucie, więc trzymałem go przez kolejną minutę i wyciągnąłem.
Krok 6:
Gorący pieczony camembert z czosnkiem w razie potrzeby posyp ziołami i mieszanką mielonej papryki i natychmiast podawaj z grzankami z białego chleba. Smacznego!
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
zamiast piec w piekarniku, możesz ugotować Camembert w inny sposób, na przykład piec na grillu lub smażyć na zwykłej patelni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Camembert - 299 kcal/100g