skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do robienia pizzy o średnicy 24 cm. z dwóch całych arkuszy cienkiego ormiańskiego chleba pita nożyczkami wytnij dwa koła o tej samej wielkości, dokładnie pasujące do formy do pieczenia. Aby to zrobić, wygodnie będzie najpierw obrysować kontur tylną stroną noża, umieszczając kształt dnem bezpośrednio na chlebie pita. A potem, wzdłuż konturu, już ciąć.
Krok 2:
Aby Pizza się nie przypaliła, położyłem na patelni podwójnie złożoną teflonową blachę do pieczenia. Możesz po prostu nasmarować formę olejem słonecznikowym lub użyć wysokiej jakości pergaminu do pieczenia. Nawiasem mówiąc, potrzebny jest kształt z niskimi bokami. W formie ułóż pierwszy okrąg chleba pita. Zetrzyj jedną trzecią sera na drobnej tarce. Jeśli masz resztki chleba pita, nadszedł czas, aby równomiernie rozprowadzić je na serze.
Krok 3:
Następnie ułóż drugi krąg chleba pita. Podstawa jest gotowa! Ser mocno sklei podstawę i zapobiegnie zbyt szybkiemu wyschnięciu podczas pieczenia. Posmaruj bazę sosem pomidorowym. I połóż kiełbasę na wierzchu. Kiełbasa i ser to podstawa smaku tej pizzy. Dlatego nie można ich żałować.
Krok 4:
Umyj pieprz i wstrząśnij z nadmiaru wilgoci. Obierz cebulę. Oba warzywa należy posiekać w bardzo cienkie pierścienie. Dosłownie od 2 do 3 mm. ponieważ pizza będzie pieczona przez rekordowo krótki czas, warzywa muszą być tak cienkie, jak to możliwe, aby mieć czas na ugotowanie. Rozłóż paprykę i cebulę na bazie. Nie dodałem pomidora, wydawało mi się, że da dodatkową kwaskowatość.
Krok 5:
Na wierzch zetrzyj pozostałe dwie trzecie sera. Ser to ostatnia warstwa tej pizzy. I to nie przypadek. Więc Pizza okaże się z rumianą skórką serową. Piec pizzę w piekarniku nagrzanym do stu osiemdziesięciu stopni przez maksymalnie siedem minut. Dłuższe pieczenie jest już niebezpieczne, ponieważ chleb pita może wyschnąć i stać się bardzo twardy i kruchy.
Pizza z podstawą pita to szybka w przygotowaniu odmiana tego popularnego dania.
podawaj pizzę na gorąco. Polałem go również zakupionym sosem barbecue na wierzchu.
baza twardnieje po upieczeniu, nadzienie się z niej nie zsuwa. Wewnątrz ciasto jest miękkie, a na brzegach chrupiące. Najważniejsze, aby nie prześwietlić pizzy w piekarniku! Czas gotowania może się nieznacznie różnić w jednym lub drugim kierunku ze względu na indywidualne cechy piekarników. Skoncentruj się na wyglądzie Skórki serowej. Zarumieniony, więc możesz go zdobyć. Ale w każdym razie nie radzę piec tej pizzy dłużej niż siedem minut.
bez kłopotów z ugniataniem, wyrabianiem i zwijaniem ciasta, a wynik jest imponujący! Szybkość jedzenia tej pizzy przez moje domowe, szczerze mówiąc, zaskoczyła mnie.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Kiełbasa pół wędzona"Krakowska" - 466 kcal/100g
- Kiełbasa pół wędzona "moskiewska" - 406 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g