Szybka bułka biszkoptowa w piekarniku w 5 minut

Słodka, aromatyczna i miękka bułka, szybko się gotuje. Szybką bułkę można przygotować na herbatę z gośćmi lub po prostu dla rodziny. Jaja kurze dodaje się do ciasta bez podziału na żółtka i białka. Lekkość ciasta biszkoptowego nadaje proszek do pieczenia.
NinelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 6 g
tłuszcze 4 % 3 g
węglowodany 88 % 64 g
282 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie produkty przeznaczone do przepisu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozbij jajka do odpowiedniego pojemnika i ubij mikserem, aż będą gładkie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wsyp cukier do mieszanki jajecznej, ubij do uzyskania gładkości.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj proszek do pieczenia do powstałej mieszanki, wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej mąkę do mieszanki jajecznej, mieszaj szpatułką, aż będzie gładka.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem i wlej równą warstwę ciasta.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ciasto biszkoptowe piecze się w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 5-10 minut. Następnie należy go zwinąć razem z papierem i przykryć wilgotnym ręcznikiem na 5 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozwiń, usuń papier i posmaruj biszkopt dżemem morelowym.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zwiń bułkę i posyp cukrem pudrem. Pokrój na kawałki i podawaj. Smacznego!

wszystkie sekrety robienia wysokiego, pięknego, bujnego biszkoptu  przeczytaj artykuł o cieście biszkopt .

udany przepis na wiecznie spieszące się gospodynie domowe, które nadal chcą zadowolić swoich bliskich czymś pysznym, nie zabijając dużo czasu na gotowanie.

przepis na szybką bułkę w piekarniku jest dość wszechstronny. Nadzieniem do takiej bułki może być dżem owocowy, Dżem lub gotowane mleko skondensowane.

możesz również zrobić prostą bułkę biszkoptową z nadzieniem twarogowym, mieszając twaróg z cukrem i masłem lub użyć gotowej masy twarogowej do prędkości (możesz z wypełniaczem).

biszkopt podawany jest do stołu z kawą, herbatą lub kakao.

mogę doradzić tym, którzy nie wiedzą: jeśli w domu nie było proszku do pieczenia, można go zastąpić sodą, którą należy ugasić kwasem cytrynowym lub sokiem lub octem.

na podstawie tego przepisu możesz zrobić świąteczną bułkę, wykonując nadzienie z dowolnego kremu odpowiedniego do ciast biszkoptowych i dekorując gotową bułkę na wierzchu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Dżem morelowy - 249   kcal/100g

Podobne przepisy