skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie produkty przeznaczone do przepisu.
Krok 2:
Rozbij jajka do odpowiedniego pojemnika i ubij mikserem, aż będą gładkie.
Krok 3:
Wsyp cukier do mieszanki jajecznej, ubij do uzyskania gładkości.
Krok 4:
Dodaj proszek do pieczenia do powstałej mieszanki, wymieszaj.
Krok 5:
Wlej mąkę do mieszanki jajecznej, mieszaj szpatułką, aż będzie gładka.
Krok 6:
Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem i wlej równą warstwę ciasta.
Krok 7:
Ciasto biszkoptowe piecze się w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 5-10 minut. Następnie należy go zwinąć razem z papierem i przykryć wilgotnym ręcznikiem na 5 minut.
Krok 8:
Rozwiń, usuń papier i posmaruj biszkopt dżemem morelowym.
Krok 9:
Zwiń bułkę i posyp cukrem pudrem. Pokrój na kawałki i podawaj. Smacznego!
wszystkie sekrety robienia wysokiego, pięknego, bujnego biszkoptu przeczytaj artykuł o cieście biszkopt .
udany przepis na wiecznie spieszące się gospodynie domowe, które nadal chcą zadowolić swoich bliskich czymś pysznym, nie zabijając dużo czasu na gotowanie.
przepis na szybką bułkę w piekarniku jest dość wszechstronny. Nadzieniem do takiej bułki może być dżem owocowy, Dżem lub gotowane mleko skondensowane.
możesz również zrobić prostą bułkę biszkoptową z nadzieniem twarogowym, mieszając twaróg z cukrem i masłem lub użyć gotowej masy twarogowej do prędkości (możesz z wypełniaczem).
biszkopt podawany jest do stołu z kawą, herbatą lub kakao.
mogę doradzić tym, którzy nie wiedzą: jeśli w domu nie było proszku do pieczenia, można go zastąpić sodą, którą należy ugasić kwasem cytrynowym lub sokiem lub octem.
na podstawie tego przepisu możesz zrobić świąteczną bułkę, wykonując nadzienie z dowolnego kremu odpowiedniego do ciast biszkoptowych i dekorując gotową bułkę na wierzchu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Dżem morelowy - 249 kcal/100g