grzanki z czarnego chleba z czosnkiem w piekarniku

grzanki z czarnego czosnku-chrupiące ze smakiem! Czarne krakersy z czosnkiem w piekarniku to bardzo wygodne danie, można je przygotować z wyprzedzeniem, przechowywać w suchym miejscu w zamkniętym pojemniku (słoik z pokrywką lub pudełkiem) i podawać w razie potrzeby. Ponadto możesz użyć resztek chleba, gdy nie ma nikogo, kto mógłby go nakarmić, na przykład. Krakersy mogą pomóc w wędrówce, w pracy - zawsze są przyjemne do jedzenia, apetycznie chrupiące z przyjaciółmi. Czosnek i przyprawy można umieścić w większej lub mniejszej ilości-wszystko zależy od gustu i potrzeb.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 6 g
tłuszcze 13 % 7 g
węglowodany 76 % 42 g
258 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby zrobić czarne krakersy, weź czarny chleb, w tym przypadku Borodinsky, dowolne przyprawy według własnego gustu, bezwonny olej słonecznikowy, sól i czosnek.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Chleb Borodino pokrój najpierw na plastry o grubości około 1 centymetra.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie pokrój te plastry w poprzek na kostki lub kostki wielkości, z której jesteś zadowolony, w zależności od tego, do czego chcesz użyć krakersów: na przykład do zupy, bulionu lub jako przekąska do piwa.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ułóż kostki czarnego chleba w naczyniu do pieczenia. Włóż krakersy do piekarnika na 160-180 stopni przez 20 minut, nie ma potrzeby natychmiastowego pieczenia, wystarczy dobrze wysuszyć.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W tym czasie przygotuj pachnącą pastę do krakersów: wymieszaj olej , przyprawy - w tym przypadku użyj świeżo zmielonej mieszanki papryki-soli i czosnku wyciśniętego przez czosnek.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wyjmij suszone krakersy z piekarnika. Dodaj przygotowaną mieszankę przypraw i masła, dobrze wymieszaj i włóż grzanki do piekarnika.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gdy grzanki się zrumienią, wyjmij je z piekarnika, ostudź i możesz podać.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przechowuj Czarne krakersy czosnkowe w zamkniętym pojemniku, podawaj w razie potrzeby.

Czarne krakersy z czosnkiem w piekarniku są bardzo proste: weź brązowy chleb, pokrój go w kostkę lub kostki i upiecz, skrop olejem z dodatkiem czosnku i przypraw. Krakersy nie powinny się rozgotować-należy to uważnie obserwować, ponieważ czarny chleb pali się szybko i niezauważalnie. Gotowe krakersy z czosnkiem to wspaniały dodatek do pierwszych dań, bulionu, sałatek lub po prostu do piwa, soku pomidorowego. Zawsze jest smaczny i odpowiedni. Miło się chrupać!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Chleb żytni formowany - 217   kcal/100g
  • Czarny chleb - 217   kcal/100g
  • Mieszanka groszku pieprzowego - 231   kcal/100g

Podobne przepisy