skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby zrobić czarne krakersy, weź czarny chleb, w tym przypadku Borodinsky, dowolne przyprawy według własnego gustu, bezwonny olej słonecznikowy, sól i czosnek.
Krok 2:
Chleb Borodino pokrój najpierw na plastry o grubości około 1 centymetra.
Krok 3:
Następnie pokrój te plastry w poprzek na kostki lub kostki wielkości, z której jesteś zadowolony, w zależności od tego, do czego chcesz użyć krakersów: na przykład do zupy, bulionu lub jako przekąska do piwa.
Krok 4:
Ułóż kostki czarnego chleba w naczyniu do pieczenia. Włóż krakersy do piekarnika na 160-180 stopni przez 20 minut, nie ma potrzeby natychmiastowego pieczenia, wystarczy dobrze wysuszyć.
Krok 5:
W tym czasie przygotuj pachnącą pastę do krakersów: wymieszaj olej , przyprawy - w tym przypadku użyj świeżo zmielonej mieszanki papryki-soli i czosnku wyciśniętego przez czosnek.
Krok 6:
Wyjmij suszone krakersy z piekarnika. Dodaj przygotowaną mieszankę przypraw i masła, dobrze wymieszaj i włóż grzanki do piekarnika.
Krok 7:
Gdy grzanki się zrumienią, wyjmij je z piekarnika, ostudź i możesz podać.
Krok 8:
Przechowuj Czarne krakersy czosnkowe w zamkniętym pojemniku, podawaj w razie potrzeby.
Czarne krakersy z czosnkiem w piekarniku są bardzo proste: weź brązowy chleb, pokrój go w kostkę lub kostki i upiecz, skrop olejem z dodatkiem czosnku i przypraw. Krakersy nie powinny się rozgotować-należy to uważnie obserwować, ponieważ czarny chleb pali się szybko i niezauważalnie. Gotowe krakersy z czosnkiem to wspaniały dodatek do pierwszych dań, bulionu, sałatek lub po prostu do piwa, soku pomidorowego. Zawsze jest smaczny i odpowiedni. Miło się chrupać!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Chleb żytni formowany - 217 kcal/100g
- Czarny chleb - 217 kcal/100g
- Mieszanka groszku pieprzowego - 231 kcal/100g