skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić chrupiące domowe koperty z ciasta francuskiego z serem i ziołami? Bardzo proste! Aby rozpocząć, przygotuj niezbędne składniki zgodnie z listą. Suluguni można zastąpić dowolnym innym serem: mozzarellą bez smaku do pizzy, zwykłym rosyjskim itp. Możesz również zastąpić lub uzupełnić warzywa według własnych upodobań. Kolendra, szczypiorek itp.
Krok 2:
Zetrzyj ser na grubej tarce.
Krok 3:
Umyj, osusz i drobno posiekaj warzywa.
Krok 4:
W misce połącz ser, żółtko i zioła. Możesz również dodać własne przyprawy do smaku.
Krok 5:
Dokładnie wymieszaj nadzienie widelcem.
Krok 6:
Teraz zajmij się przygotowaniem testu. Mam mrożone ciasto francuskie w kwadratowych talerzach. Ciasto należy rozmrozić na dolnej półce lodówki.
Krok 7:
Następnie rozwałkuj cienko na posypanym mąką stole w równy kwadrat.Nożem do pizzy lub zwykłym nożem pokrój ciasto na małe kwadraty.
Krok 8:
Umieść niekompletną łyżkę nadzienia na środku każdego kwadratu. Nadzienie nie powinno być zbyt duże, w przeciwnym razie rozerwie szwy kopert i wycieknie podczas pieczenia.
Krok 9:
Teraz Utwórz koperty. Podnieś brzegi ciasta do środka i dobrze ściśnij. Z jednej płyty zrobiłem 9 małych kopert. A z drugiej płyty postanowiłem zrobić większe koperty i większe nadzienia, więc okazało się, że tylko 4 sztuki. Wygodniej jest formować duże koperty z grubszej warstwy ciasta i nie odkształcają się tak bardzo podczas pieczenia.
Krok 10:
Przenieś puste miejsca na wyłożoną pergaminem blachę do pieczenia. Posmaruj koperty białkiem jajka i posyp sezamem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 20-30 minut na złoty kolor. Dokładny czas zależy od piekarnika.
Krok 11:
Gotowe koperty z serem podawaj natychmiast, gdy są gorące. Bardzo smaczne! Smacznego!
oprócz tego, co kupiłeś, możesz użyć własnego ciasta. Przepis na domowe ciasto francuskie do tego wypieku możesz wybrać w katalog .
zamiast ciasta francuskiego możesz użyć ciasta francuskiego i drożdżowego.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Suluguni - 290 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g