Koperty z ciasta francuskiego z serem

proste, szybkie i bardzo smaczne wypieki na herbatę lub kawę! Koperty z ciasta francuskiego z serem i ziołami są dobre jako przekąska na świątecznym stole i jako dodatek do domowej herbaty. Przygotowują się umiarkowanie szybko, poradzi sobie każda początkująca gospodyni domowa.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 11 g
tłuszcze 43 % 24 g
węglowodany 38 % 21 g
345 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić chrupiące domowe koperty z ciasta francuskiego z serem i ziołami? Bardzo proste! Aby rozpocząć, przygotuj niezbędne składniki zgodnie z listą. Suluguni można zastąpić dowolnym innym serem: mozzarellą bez smaku do pizzy, zwykłym rosyjskim itp. Możesz również zastąpić lub uzupełnić warzywa według własnych upodobań. Kolendra, szczypiorek itp.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj ser na grubej tarce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umyj, osusz i drobno posiekaj warzywa.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W misce połącz ser, żółtko i zioła. Możesz również dodać własne przyprawy do smaku.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dokładnie wymieszaj nadzienie widelcem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Teraz zajmij się przygotowaniem testu. Mam mrożone ciasto francuskie w kwadratowych talerzach. Ciasto należy rozmrozić na dolnej półce lodówki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie rozwałkuj cienko na posypanym mąką stole w równy kwadrat.Nożem do pizzy lub zwykłym nożem pokrój ciasto na małe kwadraty.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Umieść niekompletną łyżkę nadzienia na środku każdego kwadratu. Nadzienie nie powinno być zbyt duże, w przeciwnym razie rozerwie szwy kopert i wycieknie podczas pieczenia.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Teraz Utwórz koperty. Podnieś brzegi ciasta do środka i dobrze ściśnij. Z jednej płyty zrobiłem 9 małych kopert. A z drugiej płyty postanowiłem zrobić większe koperty i większe nadzienia, więc okazało się, że tylko 4 sztuki. Wygodniej jest formować duże koperty z grubszej warstwy ciasta i nie odkształcają się tak bardzo podczas pieczenia.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Przenieś puste miejsca na wyłożoną pergaminem blachę do pieczenia. Posmaruj koperty białkiem jajka i posyp sezamem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 20-30 minut na złoty kolor. Dokładny czas zależy od piekarnika.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Gotowe koperty z serem podawaj natychmiast, gdy są gorące. Bardzo smaczne! Smacznego!

oprócz tego, co kupiłeś, możesz użyć własnego ciasta. Przepis na domowe ciasto francuskie do tego wypieku możesz wybrać w katalog .

zamiast ciasta francuskiego możesz użyć ciasta francuskiego i drożdżowego.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Suluguni - 290   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy