skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec mięso wieprzowe z grzybami i serem w garnkach w piekarniku? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Możesz użyć dowolnych grzybów. Będę gotować z lasu. W sezonie grzybowym zbieram świeże grzyby w lesie. Należy je czyścić, płukać i gotować we wrzącej wodzie przez 20-25 minut. Następnie spuść wodę, a grzyby można natychmiast wykorzystać do gotowania lub zamrozić i użyć w razie potrzeby. Weź mięso wieprzowe, bez kości. Ser - każdy twardy.
Krok 2:
Obierz cebulę, opłucz i drobno posiekaj. Wlej trochę oleju roślinnego na gorącą patelnię i smaż posiekaną cebulę przez minutę. Stanie się lekko przezroczysty.
Krok 3:
Do cebuli położy gotowane grzyby. Jeśli używasz pieczarek lub boczniaków, nie musisz ich gotować. Opłucz, posiekaj i możesz natychmiast usmażyć. Smaż grzyby z cebulą przez kolejne 4-5 minut.
Krok 4:
Podczas smażenia grzybów pokrój mięso na małe kawałki.
Krok 5:
Zdejmij smażone grzyby z ognia i dodaj do nich posiekane mięso, śmietanę, sól i przyprawy.
Krok 6:
Wymieszaj.
Krok 7:
Zetrzyj ser. Wmieszaj go w całkowitą masę.
Krok 8:
Włóż mięso z grzybami do przygotowanych ceramicznych garnków, lekko nie sięgając do góry, aby zapewnić miejsce na gotowanie.
Krok 9:
Przykryj garnki pokrywkami i włóż do zimnego piekarnika. Włącz piekarnik na 180 stopni i pozostaw w nim garnki na 1 godzinę. Dlaczego wkładamy do zimnego piekarnika? Z powodu nagłej zmiany temperatury garnki ceramiczne mogą pękać. I tak będą stopniowo nagrzewać się wraz z piekarnikiem.
Krok 10:
Określ dokładny czas pieczenia za pomocą piekarnika. Pyszne mięso z grzybami gotowe! Ostrożnie wyjmij garnki z piekarnika i podawaj natychmiast w nich.
Krok 11:
Miłej uczty!
aby zapobiec podrażnieniu błony śluzowej oka podczas krojenia cebuli, opłucz cebulę i nóż zimną wodą. Deska do krojenia nie wchłonie nieprzyjemnego zapachu cebuli, jeśli zetrzesz ją kawałkiem cytryny przed cięciem.
oprócz wieprzowiny w tym daniu można użyć dowolnego innego mięsa. Pamiętaj, że czas gotowania, a także smak i kaloryczność potrawy ulegną zmianie. Na przykład wołowina gotuje się dłużej niż wieprzowina, podczas gdy filet z kurczaka lub indyk jest mniejszy.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal / 100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal / 100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal / 100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal / 100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Mrożone grzyby - 23 kcal/100g