skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić babeczkę twarogową z rodzynkami? Aby przygotować pyszne ciasto, przygotowujemy niezbędne produkty.
Krok 2:
Stopić w odpowiedniej misce sto pięćdziesiąt gramów margaryny lub masła, a następnie wlać do niej sto pięćdziesiąt gramów cukru.
Krok 3:
Ubij cukier z margaryną mikserem w misce.
Krok 4:
Rozbij na przemian do miski i dodaj trzy jaja kurze.
Krok 5:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce mikserem.
Krok 6:
Włóż twarożek ze śmietaną do miski z mieszanką jajeczną.
Krok 7:
Dodaj jedną czwartą łyżeczki soli do miski.
Krok 8:
Wlej jedną łyżeczkę cukru waniliowego do miski.
Krok 9:
Wymieszaj mikserem wszystkie składniki w misce.
Krok 10:
Przesiej sto czterdzieści gramów mąki pszennej do miski z płynną bazą.
Krok 11:
Wlej jedną trzecią łyżeczki sody i dziesięć gramów proszku do pieczenia do wspólnej miski.
Krok 12:
Wymieszaj mikserem wszystkie składniki w misce.
Krok 13:
Przesiać sto czterdzieści gramów mąki do wspólnej miski.
Krok 14:
Wlej wstępnie umyte i wysuszone rodzynki do miski.
Krok 15:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce szpatułką, aż będą gładkie.
Krok 16:
Przygotuj ciasto o konsystencji niezbędnej do pieczenia ciasta.
Krok 17:
Nasmaruj formę wymaganą ilością oleju roślinnego i włóż do niej ciasto, które następnie równomiernie rozprowadzamy i odstawiamy formę na piętnaście do dwudziestu minut.
Krok 18:
Wkładamy formę do piekarnika nagrzanego do stu siedemdziesięciu pięciu stopni i pieczemy babeczkę przez pięćdziesiąt minut, następnie obniżając stopień piekarnika do stu, pieczemy kolejne dziesięć minut, po czym wyjmujemy babeczkę z piekarnika, wyjmujemy formę i pozwalamy jej lekko ostygnąć.
Krok 19:
Posyp babeczkę na wierzchu i udekoruj cukrem pudrem.
Krok 20:
Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!
ciasto twarogowe w piekarniku z rodzynkami. Cóż, bardzo prosty przepis na wspaniałe wypieki na herbatę, nawet na świąteczny stół, nawet na obiad lub lunch! Jest bardziej puszysty, smaczniejszy i znacznie tańszy niż ciasto - babeczka twarogowa z rodzynkami! Gdy budżet nie pozwala na zrobienie pełnego ciasta, a na świąteczny stół trzeba podać piękny deser, pomoże Oryginalne i delikatne wypieki – ciasto twarogowe z soczystymi i słodkimi rodzynkami. Mój sprawdzony przepis powie Ci, jak zrobić udaną babeczkę w domowym piekarniku z twarogiem. To wspaniałe ciasto twarogowe przypadnie do gustu wszystkim, nawet bardzo wymagającym Gościom! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g