kiełbaski w cieście bez drożdży w piekarniku

różowe kiełbaski w cieście to szybka i satysfakcjonująca przekąska. Przepis na to ciasto jest dobry, ponieważ nie musi poświęcać czasu na proliferację, jak ma to miejsce w przypadku drożdży. Smak potrawy zależy bezpośrednio od smaku kiełbasek-weź swoje ulubione. Można kupić polędwiczki, wędzone, mleczne, z serem itp.D. wypieki są naprawdę miękkie, luźne i przewiewne.
sharlisAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 10 g
tłuszcze 20 % 9 g
węglowodany 59 % 27 g
233 kcal
IG: 4 / 0 / 96

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wlej kefir (tłuszcz 2,5%) do miski o temperaturze pokojowej, dodaj cukier, sól i sodę, wbij jajko.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wszystko dokładnie wymieszaj widelcem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przesiej mąkę do miski przez sitko i zacznij wyrabiać ciasto. Możesz dodać mąkę w dwóch krokach-połowę, a następnie resztę. Wsypałem 250 gramów, a 25 zostawiłem na ziemię. Kiedy zbierze się w grudkę, rozłóż ją na powierzchni roboczej, którą należy lekko odkurzyć mąką. Ciasto powinno pozostawać w tyle za dłońmi i pozostać miękkie, bez nadmiernej mąki. Zostawiamy go w spokoju na 10 minut, przykrywając folią spożywczą. Wynikowy test wystarczy na 5 kiełbasek.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozwałkuj wypoczęte ciasto w prostokąt o grubości około 3 milimetrów. Mam prostokąt o wymiarach 22 na 32 centymetry. Jeśli ciasto jest nadal trochę lepkie, posyp stół mąką, aby ciasto się nie przykleiło.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój ciasto nożem wzdłuż na 5 równoważnych pasków i wyciągnij je trochę, aby stały się dłuższe.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zawiń ciasto kiełbasy w spiralę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozłóż półfabrykaty na blasze do pieczenia, którą możesz (niekoniecznie!) przykryć pergaminem, ale nie smarować niczym. Posmaruj je ubitym żółtkiem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Piec w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach przez 20-25 minut (Czas jest przybliżony), aż będzie rumiany i całkowicie ugotowany. Kilka razy odwróciłem blachę do pieczenia, aby kiełbaski pieczyły się równomiernie ze wszystkich stron.

przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!

aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

takie kiełbaski są wygodne do zabrania ze sobą na piknik, a także jako przekąska do szkoły,uniwersytetu, pracy itp. Przygotowaliśmy ciasto, odstawiliśmy na 10 minut i natychmiast upiekliśmy. Ekspresowy przepis, że tak powiem. Możesz pić takie kiełbaski dowolnym napojem, który najbardziej Ci się podoba i pasuje do okazji. Gotuj kiełbaski w cieście, traktuj przyjaciół i rodzinę, bądź pełny i zadowolony!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g

Podobne przepisy