skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić Horovac w piekarniku? Zestaw produktów. Możesz wziąć zielenie według własnego uznania, ale nie daj się ponieść emocjom. Wystarczy koperek i pietruszka. Umyj i osusz wszystkie warzywa. Obierz cebulę i czosnek.
Krok 2:
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni, przykryj blachę do pieczenia arkuszem lub papierem do pieczenia. Nakłuj bakłażana widelcem, połóż na blasze do pieczenia i wyślij do piekarnika. Piecz przez 20 minut.
Krok 3:
Następnie wyjmij, Odwróć na drugą stronę i piecz przez kolejne dwadzieścia minut.
Krok 4:
Ostrożnie włóż do miski (przydadzą się tutaj Szczypce Ze stali)i przykryj pokrywką. Niech ostygną.
Krok 5:
Połóż paprykę na blasze do pieczenia i ponownie włóż do piekarnika na dwadzieścia minut.
Krok 6:
Czy Skórka na papryce w niektórych miejscach jest poczerniała i spuchnięta? Więc czas je odwrócić. Usuń gorzką paprykę pod pokrywkę. Piecz Bułgarski przez kolejne dwadzieścia minut. Następnie włóż do miski, przykryj i wyjmij do ostygnięcia.
Krok 7:
Teraz upiecz pomidory. Wystarczy im dwadzieścia minut z jednej strony. Podobnie włóż je po upieczeniu do miski. Jeśli masz duży piekarnik, możesz upiec wszystkie warzywa jednocześnie na dużej blasze do pieczenia. Najważniejsze, aby pamiętać: bakłażany i paprykę piecze się przez dwadzieścia minut z każdej strony, pomidory i ostrą paprykę-dwadzieścia minut z jednej strony. Nie ma potrzeby smarowania olejem.
Krok 8:
Po około pół godzinie zacznij zdejmować skórkę z warzyw. Spróbuj to zrobić nad miską, aby cały sok spłynął do niej. Usuń skórkę z pomidorów.
Krok 9:
Usuń skórkę z pieprzu, usuń ogon wraz z nasionami.
Krok 10:
Obierz bakłażany i gorzką paprykę. Wyjmij z niego również wszystkie wnętrzności. Jeśli lubisz bardzo ostre, możesz zostawić część nasion.
Krok 11:
Teraz zbierzemy naszą przekąskę. W dużej sałatce umieść drobno posiekaną cebulę(kroję cebulę na ćwiartki). Skrop go octem.
Krok 12:
Grubo posiekaj wszystkie warzywa i połóż na cebuli. Pieprz.
Krok 13:
Bakłażany.
Krok 14:
Pomidory. Posiekaj ostrą paprykę tak drobno, jak to możliwe, a także Wyślij do salaterki.
Krok 15:
Posyp warzywa solą, świeżo zmielonym pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. Dodaj posiekane warzywa, wlej olej roślinny (biorę nierafinowany Słonecznik).
Krok 16:
Wszystko delikatnie wymieszaj, przykryj salaterkę pokrywką i wyślij do lodówki na około godzinę, aby przekąska została zaparzona, a warzywa nasączone ostrą marynatą.
Krok 17:
Nasza pyszna, paląca przekąska jest gotowa! Ostry, bardzo smaczny-nie można go odciągnąć za uszy! Smacznego!
nasza pyszna, paląca przekąska jest gotowa! Bardzo pikantne, bardzo smaczne-nie można odciągnąć za uszy! Smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g