Jak suszyć koperek na zimę w piekarniku

Zbierz koperek na zimę-szybko i łatwo! Innym dobrym sposobem na przygotowanie kopru na zimę jest suszenie go w kuchence mikrofalowej. Jest szybki i wydajny. I znacznie lepiej niż jakiekolwiek suszone warzywa w sklepie.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 3 g
tłuszcze 10 % 1 g
węglowodany 60 % 6 g
38 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 4 h

koperek ponownie dobrze spłucz kilka razy w wodzie. Następnie odcinamy wszystkie twarde części-łodygę, pozostawiając tylko miękkie gałązki.
przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia, połóż suszony koperek na wierzchu. I włóż do piekarnika na 40C na 2 godziny. Następnie, jeśli koperek jeszcze nie wyschł, zwiększ temperaturę do 70 ° C. Pamiętaj, aby otworzyć skrzydło piekarnika. Okresowo sprawdzaj gotowość zieleni. Powinien być gotowy za 2 godziny, Czas zależy od piekarnika.
metoda suszenia kopru do kuchenki mikrofalowej.
połóż koperek na ręczniku papierowym na talerzu, przykryj drugim ręcznikiem i włóż do kuchenki mikrofalowej na 2 minuty. W rezultacie wyciągniesz takie zielone "ciasto", które będzie suche i łatwo pęknie w dłoniach. Można go pokruszyć i wlać do suchych słoików do przechowywania. Przechowywać w szafce kuchennej w suchości i ciemności.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Koperek - 38   kcal/100g

Podobne przepisy